Председателите на Европейската комисия и на Европейския парламент Жан-Клод Юнкер

...
Председателите на Европейската комисия и на Европейския парламент Жан-Клод Юнкер
Коментари Харесай

Юнкер и Таяни се скараха заради празна пленарна зала

Председателите на Европейската комисия и на Европейския парламент Жан-Клод Юнкер и Антонио Таяни влязоха в конфликт поради празната пленарна зала в Страсбург

Парламентът става за смях, това е несериозно, разяснява Юнкер поради наличието едвам на трийсетина - по неговите думи - евродепутати в залата. Заседанието, толкоз зле посетено, бе планувано за разискването на малтийското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Това е несериозно, в случай че тук през днешния ден бяха немският канцлер Ангела Меркел или френският президент Еманюел Макрон, залата щеше да бъде цялостна, разяснява Юнкер. Той бе пресечен на два пъти от Таяни, който настоя за оправдателен звук към институцията. Екологичен потенциал управлява Европейска комисия, а не противоположното, съобщи Таяни.

Повече няма да вземам участие в сходни съвещания, належащо е почитание и към дребните страни, сподели Юнкер. Той даде една-единствена оценка за малтийското председателство - " прелестна работа ". В доклада си пред евродепутатите малтийският министър председател Джоузеф Мускат означи като триумф на завършилото преди дни председателство отпадането на роуминга в Европейски Съюз, признатото законодателство против избягването на заплащането на налози.

Той заяви, че цялата малтийска войска е впрегната в спасяването на хора в Средиземно море, само че добави, че това не може да продължава постоянно. Не упреквам страните, които желаят да защитят личния си интерес, нужен ни е метод да се оправим дружно с миграционния прилив, уточни Мускат. Той дефинира отдръпването на Англия от Европейски Съюз като " страшилище, което никой от нас не се опита да спре ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР