Председателите на Европейската комисия и Европейския съвет - Урсула фон

...
Председателите на Европейската комисия и Европейския съвет - Урсула фон
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел отиват в Турция на среща с Ердоган

Председателите на Европейската комисия и Европейския съвет - Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел - ще посетят Турция на 6 април, с цел да се срещнат с президента на страната Реджеп Тайип Ердоган, предава Reuters.

Към сегашния миг не се оповестяват спомагателни детайлности за пътуването на Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен. Но визитата е част от напъните за обновяване на връзките, утвърдени от водачите на Европейски Съюз предходната седмица, откакто Турция предприе ограничения за усмиряване на разногласието за сондажите в Източното Средиземноморие.

Турция, страна-кандидат за участие в Европейски Съюз, за последно организира публична среща на върха с двамата водачи на Европейски Съюз през март 2020 година в Анкара, напомня организацията.

Въпреки решението на Турция да се отдръпна от Истанбулската спогодба и утежняването на обстановката с правата на индивида в страната, Европейски Съюз изрази подготвеност да работи за разширение на търговията с Анкара. Двете страни също се стремят да се договорят за нова финансова поддръжка от Европейски Съюз за сирийските бежанци в Турция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР