Председатели на комисии на пунктовете за техническа прегледи умишлено въвеждат

...
Председатели на комисии на пунктовете за техническа прегледи умишлено въвеждат
Коментари Харесай

Разкриха огромна шашма в годишните технически прегледи, всеки може да е жертва

Председатели на комисии на пунктовете за техническа прегледи съзнателно вкарват неверни ЕГН-та на притежателите на коли, с цел да избегнат инспекцията в базата данни на финансовото министерство и на общините.

При прегледа в пунктовете пишат данни на изрядни водачи с платени налози и по този начин се заобикаля заплащането им от задължените, призна пред "Монитор " зам. изпълнителният шеф на ИА „ Автомобилна администрация “ Дамян Войновски.

Вратичката в системата ще бъде лимитирана с усъвършенствания, платени с европейски средства. И сега пунктовете са вързани с ДАИ, сканираните документи се изпращат към организацията и протоколите се попълнят автоматизирано.

На ГТП-тата е дадена опция ръчно да вкарват данни за МПС-то и притежателя им, в случай че няма връзка с интернет или при прегледа се даде ксерокопие на огромния ваучър на автомобила, който постоянно е нечетим.

Ползвателите на „ малката врата “ са главно длъжници с мощни коли, които не са плащали данъци на общината с години. Има случаи налозите да са на по-голяма стойност от самите возила.

Да се заловен сходни измами, е мъчно в действително време, споделя зам. изпълнителният шеф на организацията Дамян Войновски, тъй като на година се вършат 2 млн. механически прегледа.

Ето за какво против един милион лв. организацията вкарва усъвършенствания и нови услуги в системите си. Всички данни за автомобила ще се извличат онлайн от архивите на Министерство на вътрешните работи, а в пунктовете ще бъде лимитирано попълването на още данни.

До края на годината при обзор към този момент няма да се носи полицата за „ Гражданска отговорност “, тъй като ще се извличат автоматизирано данни от Гаранционния фонд дали автомобилът е застрахован.

С технология към този момент бяха пресечени и опитите на изпитите по доктрина да се явяват с подправени персонални карти с същински данни, само че с сменена фотография. Чрез връзка с Министерство на вътрешните работи няма по какъв начин различен да се яви на изпита вместо изпитвания, тъй като в базата данни към този момент се сверяват фотосите от персоналните, както и фотография на лицето, което се явява на препитването.

Една от новите електронни услуги на някогашната ДАИ ще дава опция подаване на заявки без електронен автограф. Чрез лицево различаване и приложение за телефон ще може да се подават заявки за явяване на изпит за придобиване на дееспособност, изясни Бойко Рановски, шеф на ИА "Автомобилна администрация ". Улеснения с нови услуги ще се употребяват и от бизнеса.

С таблет и принтер даяджиите ще наблюдават трафика
Контролът по пътищата ще се облекчи за водачите на тежки камиони, а работата на даяджиите ще стане транспарантна. Държавата подхваща нови дейности за по-малко администрация при инспекциите.

80 екипа на ИА „ Автомобилна администрация “ ще бъдат оборудвани с таблети, принтери и ПОС терминали. В действително време централното ръководство ще знае къде и какво ревизират екипите на 27-те административни звена на организацията. Графикът на 160 чиновници ще се прави автоматизирано от програмен продукт без човешка интервенция.

При инспекция на пътя инспекторите електронно ще сверяват данните от документите на водача и камиона. При издаване на протокола ще се изпраща онлайн, а на чужденците ще се издава и книжен вид.

В него на британски език ще бъде посочено нарушаването, а заплащането на санкцията ще става на момента посредством ПОС терминал. Новите услуги за жителите и бизнеса ще проработят до октомври следващата година, разгласи още Дамян Войновски.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР