Председатели на комисии на пунктовете за техническа прегледи умишлено въвеждат

...
Председатели на комисии на пунктовете за техническа прегледи умишлено въвеждат
Коментари Харесай

С чуждо ЕГН минават техническите прегледи

Председатели на комисии на пунктовете за техническа прегледи съзнателно вкарват неверни ЕГН-та на притежателите на коли, с цел да избегнат инспекцията в базата данни на финансовото министерство и на общините. При прегледа в пунктовете пишат данни на изрядни водачи с платени налози и по този начин се заобикаля заплащането им от задължените, призна пред в. „ Монитор “ зам. изпълнителният шеф на ИА „ Автомобилна администрация " Дамян Войновски.

Вратичката в системата ще бъде лимитирана с усъвършенствания, платени с европейски средства. И сега пунктовете са вързани с ДАИ, сканираните документи се изпращат към организацията и протоколите се попълнят автоматизирано. На ГТП-тата е дадена опция ръчно да вкарват данни за МПС-то и притежателя им, в случай че няма връзка с интернет или при прегледа се даде ксерокопие на огромния ваучър на автомобила, който постоянно е нечетим. Ползвателите на „ малката врата " са главно длъжници с мощни коли, които не са плащали данъци на общината с години. Има случаи налозите да са на по-голяма стойност от самите возила. Да се заловен сходни измами, е мъчно в действително време, споделя зам. изпълнителният шеф на организацията Дамян Войновски, тъй като на година се вършат 2 млн. механически прегледа.

Ето за какво против един милион лв. организацията вкарва усъвършенствания и нови услуги в системите си. Всички данни за автомобила ще се извличат онлайн от архивите на Министерство на вътрешните работи, а в пунктовете ще бъде лимитирано попълването на още данни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР