Председател на новосформираната Етична комисия на ГЕРБ е депутатът Валентин

...
Председател на новосформираната Етична комисия на ГЕРБ е депутатът Валентин
Коментари Харесай

Предишният вътрешен министър оглави етичната комисия на ГЕРБ

Председател на новосформираната Етична комисия на ГЕРБ е депутатът Валентин Радев, реши изпълнителната комисия на ръководещата партия.

Етичната комисия беше основана с решение на конгреса от преди десетина дни откакто зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и други партийни деятели се замесиха в непрозрачни покупко-продажби с парцели на по-ниски от пазарните цени.

Председателят й до преди 10 месеца беше министър на вътрешните работи, само че подаде оставка дружно с двама свои сътрудници - министри след злополуката с 18 жертви край Своге и в този момент е народен представител.

Членове на тричленката са Ивелина Василева, някогашен министър на околната среда, и Красимир Ципов, който до през вчерашния ден беше зам.-министър на вътрешните работи, само че влезе в Народното събрание, подсилвайки юридическата експертиза в парламентарната група.

Изпълнителната комисия е утвърдила вътрешни правила за работа на Етичната комисия, заяви пресслужбата на ГЕРБ. Според тях Етичната комисия ще рапортува всички прегледани сигнали и осъществената работа по
тях на Изпълнителната комисия.

Според замисъла, в Етичната комисия би трябвало да влязат опитни политици с безупречна известност. От ГЕРБ са решили да одобряват и анонимни сигнали. Още преди основаването на комисията са постъпили над 10 сигнала, като множеството са против кметове Между тях е кметът на Сандански Кирил Котев, който омаловажаваше случая с така наречен къща за посетители на някогашния зам.-министър на стопанската система Александър Манолев, както и кмета на Банско Георги Икономов.

" Комисията по нравственос ще има предпазен темперамент за всички членове на ГЕРБ, с цел да не се позволяват нарушавания. По този метод Бойко Борисов прави предварителна защита на превръщането на ГЕРБ в лъскава партия на номенклатурата ", разяснява преди дни поелата от Цветанов председателството на парламентарната група Даниела Дариткова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР