Председател на Международния валутет фонд (МФВ) Кристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева

...
Председател на Международния валутет фонд (МФВ) Кристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева е сред 100-те най-влиятелни личности в класацията на “Тайм”

Председател на Международния валутет фонд (МФВ) Кристалина Георгиева  Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си обучение е сложена измежду 100-те най-влиятелни персони в света за 2020 година в класацията на американското списание “Тайм”. Тя е сложена паралелно с Доналд Тръмп, Ангела Меркел и Урсула фон дер Лайен.

Георгиева е включена в категорията “Титани”, в която е и шефът на “Гугъл” Сундар Пичай. В листата на най-влиятелните за трета поредна година не попада Владимир Путин. Преди това съветският президент беше в категорията “Лидери”, която включва политици, предприемачи и общественици.

Текстът за Георгиева, изработен за класацията в “Тайм”, е написан от някогашния президент на Световната банка Робърт Зелик, съобщи Bulgaria on air.

“Кристалина Георгиева  Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си обучение е първият ръководещ шеф на МВФ от страна от нововъзникващите пазари и персонално е видяла опциите и опасностите” от икономическите промени ", показва той.

И добавя, че преди десетилетие тя е изненадала Брюксел с това, че идва от България, а е станала “звезда в Европейската комисия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР