Председател на Камарата на представителите на САЩ, републиканецът Майк Джонсън

...
Председател на Камарата на представителите на САЩ, републиканецът Майк Джонсън
Коментари Харесай

Майк Джонсън предлага краткосрочен законопроект за временните разходи

Председател на Камарата на представителите на Съединени американски щати, републиканецът Майк Джонсън предлага различен кратковременен законопроект за краткотрайни разноски, с цел да се предотврати отчасти прекъсване на работата на американското държавно управление в края на седмицата.


Според в. „ Ню Йорк таймс “ неговото предложение ще удължи финансирането за някои държавни организации с една седмица, до 8 март, а за други с още две седмици до 22 март.

Това ще зависи по какъв начин водачите на Конгреса ще завършват новото двупартийно съглашение по шест от 12-те сметки за годишни разноски. Водещите законодатели ще имат време да обсъдят останалите шест ограничения и по-късно да се опитат да одобряват настрана законопроектите за разноските преди идващите крайни периоди за финансиране на държавното управление.

Това би било тежка задача за Камарата, която се бори да одобри законодателство за разноските на фона на разделения измежду републиканците. Всеки краткотраен законопроект „ ще бъде част от по-голямо съглашение за завършване на редица законопроекти за бюджетни заеми, осигурявайки задоволително време за създаване на текста и за обзор на членовете преди гласоподаване “, сподели Атина Лоусън, представител на Джонсън.

Лидерите на Конгреса се надяваха да завършват проекта още в сряда, оставяйки до петък среднощ за бързо гласоподаване в двете камари. „ Продължаваме да реализираме доста добър прогрес към реализиране на съглашение и сме доста покрай използването му “, сподели в сряда сутринта сенатор Чък Шумър, демократ от Ню Йорк и водач на болшинството. По-късно той добави: „ Надявам се, че четиримата водачи могат да реализират това съглашение доста скоро, тъй че да можем освен да избегнем прекъсване на стопанската система в петък, само че и да се доближим до довеждане докрай на процеса на бюджетни заеми като цяло. “ Предложението дава проблясъци вяра да се предотврати прекъсването на разноските в близко бъдеще, само че не и да се излезе задънената улица с разноските, в която Конгреса попадна от месеци. Републиканците клонят към дълбоки съкращения отхвърлят да одобряват договорка с демократите. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР