Председател е и на фондация „Искам бебе“, известна с каузата

...
Председател е и на фондация „Искам бебе“, известна с каузата
Коментари Харесай

Арбитражен съдия сбъдва мечтите на двойки с репродуктивни проблеми


Председател е и на фондация „ Искам бебе “, известна с идеята си „ За повече деца на България “. Тя приема тази служба след срещата си с Радина Велчева, създател на „ Искам бебе “, на един благотворителен бал на фондацията. Мария е отишла дружно със своя брачен партньор, с цел да подкрепят двойките с репродуктивни проблеми в България, измежду които са и самите те. След запознанството Радина е сигурна, че няма по-добър претендент за ръководител на „ Искам бебе “ от Мария. За малко Мария се колебае, само че с помощта на брачна половинка си и неизменимата му поддръжка се съгласява.

Оттогава тя е ръководител на „ Искам бебе “. Каузата на фондацията е и нейна персонална идея. Мария споделя, че забременяването е било едно същинско тестване за нея. След поставената ѝ диагноза перитонит е било доста мъчно да забременее, само че е съумяла. Днес към този момент е горда майка на две деца – наследник и щерка. Мария е родена и израснала в град Дупница. Майка ѝ е Наташа Илиева, шеф на Бюрото по труда в Дупница. Мария има вяра, че не е задоволително да си добър, в случай че нямаш отговорност към близък. Ако в Европа стои въпросът за демографската рецесия, пред нашата татковина стои въпросът дали въобще ще ни има на следващия ден! За да я има България!

***

Фондация ИСКАМ БЕБЕ е организация с нестопанска цел, записана в социална изгода, която има съществена задача да дискутира и слага на публичното внимание проблемите за репродуктивното здраве на фамилиите в България. ИСКАМ БЕБЕ провежда регулярни осведомителни акции в цялата страна, като притегля на своя страна локалната власт, локалния виновен бизнес, медии, общественици. Към днешна дата фондацията е подкрепила организирането на над 45 Общински стратегии за подкрепяне на двойки с репродуктивни проблеми. От 2008г. до момента ИСКАМ БЕБЕ е единствената организация в България, която има настояща „ Национална стратегия за психическа и обществена акомодация на двойките с репродуктивни проблеми”, работеща допълнително от 15 града и е безусловно безвъзмездна за посещаване от двойките, искащи бебе. ИСКАМ БЕБЕ е в основата за основаването на Държавния фонд ин витро през 2009 година (днес Център за асистирана репродукция) и има представител в Обществения съвет на държавния орган. През 2010 година до през днешния ден ИСКАМ БЕБЕ е деен член на Европейската пациентска организация по стерилитет Fertility Europe. Фондация ИСКАМ БЕБЕ има настояща Национална телефонна линия – 0700 700 17
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР