Предприятията в Казанлък отчитат приходи от над 1,8 млрд. лв.

...
Предприятията в Казанлък отчитат приходи от над 1,8 млрд. лв.
Коментари Харесай

Предприятията в Казанлък отчитат приходи от над 1,8 млрд. лв.

Предприятията в Казанлък регистрират доходи от над 1,8 милиарда лева през миналата 2022 година Това стана ясно по време на среща на министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов с представители на бизнеса от района, проведена от кмета на община Казанлък Галина Стоянова.

„ За огромна част от хората Казанлък е прочут като долината на розите, само че капацитетът на общината надалеч не се изчерпва единствено с това. В последните години сме очевидци на ускореното развиване на този регион в индустриално отношение, което се удостоверява и от постоянния растеж на икономическите индикатори ”, акцентира министър Никола Стоянов.

Над 742 млн. лв. са осъществените вложения в общината. Производствените компании, които са най-силният бранш в общината, способстват за 63% от добавената стойност за локалната стопанска система, а в тях работят съвсем 70% от заетите, стана ясно по време на срещата.

Министър Стоянов посети и терените, на които се възнамерява построяването на нова индустриална зона в Казанлък. “Само...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР