Предприятията в Казанлък отчитат приходи от над 1,8 млрд. лв.

...
Предприятията в Казанлък отчитат приходи от над 1,8 млрд. лв.
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Предприятията в Казанлък отчитат приходи от над 1,8 млрд. лева

Предприятията в Казанлък регистрират доходи от над 1,8 милиарда лева през миналата 2022 година

Това стана ясно по време на среща на министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов с представители на бизнеса от района, проведена от кмета на община Казанлък Галина Стоянова.

„ За огромна част от хората Казанлък е прочут като долината на розите, само че капацитетът на общината надалеч не се изчерпва единствено с това. В последните години сме очевидци на ускореното развиване на този регион в индустриално отношение, което се удостоверява и от постоянния растеж на икономическите показатели”, акцентира министър Никола Стоянов.

По думите му за него е било значимо да разиска главните провокации и проблеми, които срещат фирмите от района.

“Често приказваме за нови вложения, само че също толкоз значимо е да търсим всички благоприятни условия за напредък и по-висока конкурентоспособност на българските предприятия”, сподели още икономическият министър.

Над 742 млн. лв. са осъществените вложения в общината. Производствените компании, които са най-силният бранш в общината, способстват за 63% от добавената стойност за локалната стопанска система, а в тях работят съвсем 70% от заетите, стана ясно по време на срещата.

Министър Стоянов посети и терените, на които се възнамерява построяването на нова индустриална зона в Казанлък.

“Само по Плана за възобновяване и резистентност са планувани над 200 млн. лева за създаване на индустриални зони и това е още един инструмент, който можете да използвате”, изясни Никола Стоянов.

Той насърчи и общината да подаде документи за вписването на зоната в Регистъра на индустриалните паркове, което би дало преимущество при подготовка на бъдещи планове.

В Казанлък са съсредоточени към 90% от мощностите в подотрасъл „ Хидравлика и пневматика “ на страната. По време на своето посещаване в града министър Стоянов се срещна с индустриалния развой в едно от най-големите предприятия от този бранш за района - „ М+С Хидравлик “ АД. В него работят над 1350 души, а огромна част от продукцията е експортно насочена и се дистрибутира в целия свят.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР