Предприятията към икономическото министерство работят на загубаОбявяват нарушенията до седмициМинистерство

...
Предприятията към икономическото министерство работят на загубаОбявяват нарушенията до седмициМинистерство
Коментари Харесай

Търсят с конкурси шефове в държавни фирми

Предприятията към икономическото министерство работят на загуба

Обявяват нарушаванията до седмици

Министерство на стопанската система афишира обществени състезания за шефове в държавните сдружения, които са под шапката на ведомството, с цел да направи ръководството им по-ефективно, изясни отрасловият министър Богдан Богданов. Той съобщи, че се надява в сдруженията да влязат “млади хора с опит ”. И съобщи, че ще бъде внедрена система за надзор, като също така ще се наблюдават финансови индикатори и потоци в действително време, сподели министърът.

Години наред държавни предприятия към Министерството на стопанската система и промишлеността работят на загуба, изясни той. И добави, че до няколко седмици ще бъдат изнесени обществено данни от осъществените инспекции и разбори на финансовото положение на обществените предприятия към ведомството. Богданов разгласи, че има разкрития, като за нарушаванията ще бъдат сезирани способените органи.

Заплатите в сдруженията са били главен разход за активността на държавните компании, като заплатите са били на лимитите на закона - над 14 000 лева за изпълнителен шеф и към 4500 лева междинна заплата за член на ръб, сподели Богданов. Той разгласи, че бордовете на някои от сдруженията към министерството ще бъдат отстранени, а в други броят на членовете ще бъде понижен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР