Предприятия за преработка на рибни продукти и миди ще могат

...
Предприятия за преработка на рибни продукти и миди ще могат
Коментари Харесай

Близо 9 млн. лв. от ЕС за предприятия за преработка на риба

Предприятия за преправка на рибни артикули и миди ще могат да аплайват за 8.7 млн. лева от Европейски Съюз по стратегия " Морско дело и риболовство ", оповестиха в петък от Министерство на земеделието.

2.8 млн. лева се оферират за създаване на нови предприятията за аквакултури и модернизацията на съществуващи , както и диверсификация на приходите посредством насърчаване на спомагателни действия. Целта е да се увеличи конкурентоспособността в бранша на аквакултурите и да се подобрят сигурността и изискванията на труд.

Минималният размер на допустимата дотация за един план е 30 000 лева, а оптималният е 550 000 лева Тук могат да аплайват лица, регистрирани по Търговския закон, които развиват или ще развиват активност в бранш " Аквакултури " . Крайният период за подаване на планови оферти е 10 февруари 2021 година, а името на мярката е " Продуктивни вложения в аквакултурите ".

Други 5.9 млн. лева се оферират по перото " Преработване на продуктите от лов на риба и аквакултури ". Средствата са ориентирани към построяването на нови и рационализация на съществуващи предприятия. Целта е насърчаването на вложения в преправянето на артикули от лов на риба и аквакултури. По мярката могат да аплайват еднолични търговци или юридически лица, регистрирани по Търговския закон или Закона за кооперациите.

Минималният размер на дотацията за един план не би трябвало да бъде по-малък от 20 000. лева, а оптималният да е до 1 млн. лева
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР