Предприятия в сектора за преработка на слънчоглед, производство на олио

...
Предприятия в сектора за преработка на слънчоглед, производство на олио
Коментари Харесай

Производители на олио са пред фалит

Предприятия в бранша за преправка на слънчоглед, произвеждане на олио и шрот, и производители на белен слънчоглед са пред затваряне. Причината е неналичието на суровина на пазарни цени.

В момента българските аграрни производители отхвърлят да продават слънчоглед на цени, които се дефинират от интернационалния пазар. Същевременно не може да се внася и суровина на пазарни цени от Украйна като единствена опция на този стадий.

В същото време от сектора споделят, че министерството на земеделието и храните отхвърля разговор с сектора по отношение на последствията от въведената възбрана за импорт на слънчоглед от Украйна и бъдещите ограничения.

В интервала от 9 юни досега са изпратени три писма и молби за среща с новия екип на Министерство на земеделието и храните, само че досега няма отговор на нито едно.

Секторът предлага в срещата да се включат още представители на Министерството на земеделието и храните, Министерството на стопанската система и промишлеността и Министерството на финансите. Целта е да се обсъдят резултатите от въвеждането на ограничаващите ограничения за импорт на селскостопанска продукция от Украйна досега.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР