Предприятието „ЗиО-Подолск“ изпрати в Санкт Петербург втория реактор РИТМ-200 за

...
Предприятието „ЗиО-Подолск“ изпрати в Санкт Петербург втория реактор РИТМ-200 за
Коментари Харесай

“Атоменергомаш“ завърши производството на реакторите РИТМ-200 за ледоразбивачите ново поколение „Урал“, „Арктика“ и „Сибир“


Предприятието „ ЗиО-Подолск “ изпрати в Санкт Петербург втория реактор РИТМ-200 за ледоразбивача от ново потомство „ Урал “. Първият реактор бе изпратен на 24 септември. По този метод машиностроителното поделение на „ Росатом “ – „ Атоменергомаш “, извърши отговорностите си по изработването на реакторите за универсалните атомни ледоразбивачи ЛК-60Я от план 22220, заяви regnum.ru.

Предприятието създаде общо три реакторни съоръжения, като всяка от тях включва по два реактора РИТМ-200. През 2016 година бе направен реакторът за основния ледоразбивач „ Арктика “, а през 2017 година – за първия сериен ледоразбивач „ Сибир “.

„ Русия обръща особено внимание на развиването на арктическия шелф и развиването на Северния морски път и изобщо на този район, по тази причина появяването на втория реактор РИТМ-200 има доста огромно значение. Екологичните инженерни решения на основата на мирния атом са изключително търсени за северния климат, тъй като разрешават бързо решение на въпросите в областта на енергийната успеваемост. И тук става дума освен за икономическа целенасоченост, само че и за национална сигурност. РИТМ доста скоро ще се потвърди на процедура в ледоразбивачите „ Сибир “ и „ Арктика “, които са най-мощните в света. След пет години ще се появи още по-амбициозният ледоразбивач „ Лидер “, който е два пъти по-мощен от „ Сибир “ и също ще работи с реактор РИТМ “, съобщи първият вицепрезидент на Руския съюз на инженерите Иван Андриевский.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР