Предприятието за рециклиране на отпадъци в село Яворец не преработва

...
Предприятието за рециклиране на отпадъци в село Яворец не преработва
Коментари Харесай

Собственикът на завода в Яворец: Не рециклирам болнични отпадъци

Предприятието за преработване на боклуци в село Яворец не преработва болнични боклуци, безапелационни са притежателят му Микеле Лоскалцо и специалистът Филчо Филев, които гостуваха в предаването „ Лице в лице “.

Тази седмица водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи пред Цветанка Ризова, че е видяла по какъв начин във фабриката в Яворец се обработват болнични боклуци и от фармацевтични производства.
Корнелия Нинова: Кризата с водата е политически въпрос, не е просто една рецесия Лидерът на левицата упрекна и държавното управление в укриване на информация, обвързвана с боклука, рискова за българския народ
Предприятието в Яворец е построено според условията на българското законодателство, което е видно и от разрешението, издадено от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Велико Търново, а в разрешителното попадат единствено неопасни боклуци, съобщи Филчо Филев.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Няма какво да признавам на хората. Извършваме няколко действия регламентарно, по закон, рециклираме. Много постоянно се употребява думата отпадъци Искам да уточня, че работим със първични материали. Купуваме суровина, да я рециклираме “, сподели притежателят на Микеле Лоскалцо.

Предприятието рециклира полимерни материали, а не биологични и болнични боклуци, съобщи Филев, който означи, че през октомври Регионална инспекция за опазване на околната среда - Велико Търново е направила инспекция и не са установили нарушаване.

След визитата на Корнелия Нинова отново е имало инспекция и още веднъж не е намерено нищо неправилно, сподели Филев.

Той допуска, че Корнелия Нинова се е заблудила, че вижда болнични боклуци.

Има импортирано капиталово желание за построяването на цикъл „ Измиване “, само че това по никакъв метод не визира природата и водите, защото водата, която се употребява за измиване се употребява дълго време, а по-късно се излъчена специфични компании за филтриране, а не се изхвърля, сподели Филев.

В цикъл „ Измиване “ ще се отстраняват механични замърсители като прахуляк и тиня, а не рискови субстанции, безапелационен е специалистът.

Снимка: btvnovinite.bg

Филев изясни, че съгласно него доста елементарно могат да се засекат постъпилите за преработване материали и количеството подготвена продукция и да се види какъв брой боклук действително е минал през предприятието.

Микеле Лоскалцо е безапелационен, че няма връзка с незаконните групировки в Италия, които се занимават с незаконен износ на боклуци.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР