Предприятието Напоителни системи няма да бъде преструктурирано. Това съобщи земеделският

...
Предприятието Напоителни системи няма да бъде преструктурирано. Това съобщи земеделският
Коментари Харесай

Предприятието Напоителни системи няма да бъде преструктурирано

Предприятието " Напоителни системи " няма да бъде преструктурирано. Това заяви земеделският министър Румен Порожанов пред български публицисти по време на ревюто " Зелена седмица " в Берлин. Заради неприятното финансово положение на сдружението, последните няколко държавни управления приказваха за преструктурирането като единствен излаз от рецесията.

Заради наложената строга финансова дисциплинираност през 2017 година, " Напоителни системи " за пръв път са на облага. Това, което следва е инвентаризация, с цел да е ясно с какви активи разполага сдружението и по какъв начин те се ръководят. 

Предстои отваряне на ограниченията за напояване по програмата за селските региони, заяви още Порожанов. Напояването е значимо, защото единствено посредством него зеленчукопроизводството може да стане конкурентноспособно. 

Българските розови домати са едни от продуктите ни, които показват земеделието ни на " Зелената седмица " в Берлин. Според министър Порожанов, те са конвертируем продукт, само че с цел да стигнат до немския пазар, българските фермери би трябвало да се обедният и да обезпечат задоволително количества с задоволително положително качество. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР