Предприятие за производство на авточасти е новото огнище на COVID-

...
Предприятие за производство на авточасти е новото огнище на COVID-
Коментари Харесай

Предприятие за производство на авточасти е новото огнище на COVID- 19 в Смолян

Предприятие за произвеждане на авточасти е новото огнище на COVID- 19 в Смолян, оповестиха от РЗИ- Смолян, представени от Българска телеграфна агенция.

Над 60 са позитивните резултати до момента при тестванията на към половината служащи в предприятието. От РЗИ регистрират повишена заболяемост от ковид в региона през юни, като разпространяването на болестта е необятно, а не огнищно.

След първите 7 позитивни проби на служащи в предприятието за авточасти в регионалния град, работодателят е обезпечил проби за всички 750 работещи в него. Днес са известни резултатите от проучванията на към половината от личния състав, като позитивни проби са дали към 15 % от служащите. Очаква се да постъпят данните от проучването и на останалите чиновници. От здравната ревизия са предписани на работодателя поредност от ограничения за ограничение на болестта. Извършва се цялостна стерилизация на индустриалните пространства, спрени са няколко поточни линии, обезпечени за защитни шлемове за служащите. Предстои да бъдат спрени рейсовете, с които се возят служащи от села към Смолян, а превозът ще бъде организиран по различен метод.

Вижте къде са новите заболели от ковид в страната

Общо 39 са новите случаи на ковид в област Смолян през предходната седмица, като в тези данни не са включени позитивните проби от всеобщото проучване на служащите в завода за авточасти. Сред позитивните са трима от медицинския личен състав на МБАЛ- Смолян- доктор, здравна сестра и санитар от интензивното поделение.

Пет нови позитивни проби за COVID-19 в област Смолян

От през днешния ден в заповедта, с която се дефинират лечебните заведения в региона, които одобряват и лекуват пациенти с COVID- 19, ще се прибавят и общинските лечебни заведения в Мадан и Златоград, съгласно информация на РЗИ. Златоград е единствената към този момент община в региона, в която няма регистриран случай на ковид. В лечебните заведения в Мадан и Златоград ще могат да се одобряват пациенти с ковид без затруднения.

Област Смолян остава на второ място по брой случаи на ковид по отношение на общото население. От началото на март до момента са доказани 219 пациенти с COVID- 19, като 176 от тях са открити през юни. Излекуваните от началото на пандемията са 133, а починалите- петима. Активните случаи са 81, от които в лечебни заведения са настанени 25. Петнадесет са пациентите с ковид в МБАЛ- Смолян, лекуват се в Инфекциозното поделение и не са в тежко положение.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР