Предприятие за производство на авточасти е новото огнище на COVID-

...
Предприятие за производство на авточасти е новото огнище на COVID-
Коментари Харесай

Предприятие в Смолян - новото огнище

Предприятие за произвеждане на авточасти е новото огнище на COVID- 19 в Смолян, оповестиха от РЗИ. Над 60 са позитивните резултати до момента при тестванията на към половината служащи в предприятието.

От РЗИ регистрират повишена заболяемост от ковид в региона през юни, като разпространяването на болестта е необятно, а не огнищно, заяви Българска телеграфна агенция.

След първите 7 позитивни проби на служащи в предприятието за авточасти в регионалния град, работодателят е обезпечил проби за всички 750 работещи в него.

Положителни проби са дали към 15 % от служащите. Очаква се да постъпят данните от проучването и на останалите чиновници.

От здравната ревизия са предписани на работодателя   поредност от ограничения за ограничение на болестта. Извършва се цялостна стерилизация на индустриалните пространства, спрени са няколко поточни линии, обезпечени за защитни шлемове за служащите.

Предстои да бъдат спрени рейсовете, с които се возят служащи от села към Смолян, а превозът ще бъде организиран по различен метод.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР