Предприетите от държавата икономически мерки са добри, но проблемът започна

...
Предприетите от държавата икономически мерки са добри, но проблемът започна
Коментари Харесай

Предприемач хвали мерките на държавата

Предприетите от страната стопански ограничения са положителни, само че казусът стартира с детайлите и по-точно тогава, когато бе препоръчано да плащаме за неработене. В последна сметка по-добре е да се заплаща за работа, в сравнение с за неработа. Това го имаше при социализма - да не работиш и да взимаш пари, сподели в изявление за бТВ предприемачът Красимир Дачев.

" Разбира се, че бизнесът би трябвало да е национално виновен, само че се основават рефлекси, че хора, които не работят, би трябвало да получават пари, а това е извращаващо. Вижте, европейският пазар се разсънва, ние доста бързо ще излезем от рецесията, само че страната трябваше да даде помощи на положителните данъкоплатци, тъй като тези, които в този момент ще получат средства, ще ги намерите в кръчмите след 20 дни``, добави още той.

" Самоосигуряващите се обезпечават единствено за пенсия, само че не и за безработица. Става въпрос за един дребен кръг от хора от към един милион работещи и в този момент внезапно всички фондове желаят да взимат от тях. Въпросът е разпределението на средства да става етично за лоялните платци``, показа Дачев.

" Най-бързо ще се възстановят туризмът, хотелиерството и ресторантьорството. Не е станала драма, би трябвало да мислим малко по-позитивно. Дали постепенно или бързо, всички би трябвало да се разболеем. Не би трябвало да сме толкоз черногледи, неслучайно страната ни е давана за образец от всички``, уточни най-после предприемачът.

" След година-две ще имаме вицове за това време... След две седмици ще мине гюрултията, да му мислят агънцата ", отсече Дачев и уточни, че не би трябвало да бъдем толкоз черногледи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР