Предприети са всички необходими дипломатически действия там, където е нужно,

...
Предприети са всички необходими дипломатически действия там, където е нужно,
Коментари Харесай

Кипър: Турция се превръща в държава-пират в Източното Средиземноморие

Предприети са всички нужни дипломатически дейности там, където е нужно, за осъждането на новото нелегално и пиратско нарушаване на Турция в изключителната икономическа зона на Кипър, съобщи представителят на кипърското държавно управление Кириакос Кусиос пред кипърската осведомителна организация, представен от вестник " Филелефтерос ".

Изявлението на Кусиос е в отговор на оповестения от Анкара плануван нов сондаж в блок 8 на изключителната икономическа зона на Кипър, предава Българска телеграфна агенция.

" Турция се трансформира в държава-пират в Източното Средиземноморие. Въпреки многократните апели на интернационалната общественост и изключително на Европейски Съюз да прекрати неотложно противозаконните дейности, тя продължава нарушаванията на кипърската изключителна икономическа зона и континенталния шелф на Кипър ", съобщи Кусиос.

Той заяви, че на днешното съвещание на Съвета по външни работи на Европейски Съюз кипърският външен министър Никос Христодулидис ще изиска от сътрудниците си от Европейски Съюз ефикасна интервенция на Съюза както по въпроса за противозаконните дейности на Турция край Кипър, по този начин и по останалите тематики, които занимават района. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР