Предприемчиви ученици от столичното 19. СУ Елин Пелин създадоха настолна

...
Предприемчиви ученици от столичното 19. СУ Елин Пелин създадоха настолна
Коментари Харесай

Създадоха настолна игра за българската история

Предприемчиви възпитаници от столичното 19. СУ „ Елин Пелин ” сътвориха настолна игра, с която дребни и огромни ще могат да се срещнат с основни моменти от историята на България, оповестиха от съдружие " Българска история ".

Младежите, под управлението на своя класен началник Калин Радулов, са употребявали методиката на неофициалното обучение, с цел да създадат „ Цар на историята ” – живо доказателство, че сухите обстоятелства могат да оживеят, с цел да разкрият една в действителност славна картина на нашето минало. Зад внушителното заглавие „ Цар на историята “ се крие увлекателна настолна игра, която незабелязано ще ни накара да запомним значими дати от родното минало и то до момента в който се забавляваме със своето семейство и другари.

Битката при Ахелой е след покръстването на българите, нали? Но сигурно е и преди цар Петър да стартира гонения против богомилите? А дали е преди, или след оповестяването на Велики Преслав за българска столица? В „ Цар на историята “ това са въпроси, които постоянно ще си задавате, когато пристигна вашият ред. Има единствено една цел – да бъдете първият състезател, който изиграе всичките си карти правилно.

Играта подтиква интереса към българската история, развива логическото мислене и разсънва спортния дух, само че най-важното – слага в центъра на своята задача родолюбието и знанието. „ Цар на историята “ може да бъде играна от всекиго – от деца, които занапред откриват славното минало на България, до професионални историци. Никой не е застрахован от загуба, тъй като всяка една от 130-те карти може да обърне развоя на играта във всеки миг.

„ Цар на историята “, която единствено за три дни след оповестяването си, провокира интереса на десетки хиляди души в обществените мрежи, се издава от съдружие „ Българска история “ и скоро може да бъде открита в комерсиалната мрежа.

Играта е налична за предварителна поръчка в електронния магазин на издателството.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР