Предприемчиви ученици от столичното 19. СУ Елин Пелин създадоха настолна

...
Предприемчиви ученици от столичното 19. СУ Елин Пелин създадоха настолна
Коментари Харесай

Ученици създадоха първата по рода си настолна игра за българската история

Предприемчиви възпитаници от столичното 19. СУ „ Елин Пелин ” сътвориха настолна игра, която оказва помощ на играчите да се срещнат с основни моменти от историята на България.

Младежите, под управлението на своя класен началник Калин Радулов, са употребявали методиката на неофициалното обучение, с цел да изобретят играта „ Цар на историята ”.

Битката при Ахелой е след покръстването на българите, нали? Но сигурно е и преди цар Петър да стартира гонения против богомилите? А дали е преди, или след оповестяването на Велики Преслав за българска столица? В „ Цар на историята “ това са въпроси, които се задават по време на игра.

" Цар на историята " подтиква интереса към българската история, развива логическото мислене и разсънва спортния дух, само че най-важното – слага в центъра на своята задача родолюбието и знанието, описват издателите от съдружие " Българска история ".

Играта ще бъде налична до дни в електронния магазин на издателството, а към този момент е налична и за предварителна поръчка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР