Предприемчив китайски бизнесмен също решил да припечели от туристическия бум

...
Предприемчив китайски бизнесмен също решил да припечели от туристическия бум
Коментари Харесай

Мамят с екскурзии до Чернобил

Предприемчив китайски предприемач също решил да припечели от туристическия взрив в Чернобил. Той предложил в родината си турове до мястото на нуклеарната злополука в Украйна и то с огромен триумф. Имало обаче един проблем – вместо до Чернобил, туристите били извозвани в Челябинск, написа съветското издание „ Аргументы недели”, представено от БТВ.
Първоначално туристите били удовлетворени, тъй като мястото доста приличало на площадката на нуклеарната централа в Припят, като даже дозиметрите отчитали радиация.
Измамата обаче била разкрита, когато за тура се записал началникът на китайската компания „ Миненерго” Ла Миндун дружно със фамилията си. Той към този момент бил посещавал Припят през 80те години на предишния век и елементарно разпознал, че не се намира в изоставения град.
Организаторът на екскурзията разказвал, че следствията от повредата към този момент са преодолени дотолкоз, че хората още веднъж могат да живеят в града, само че радиационният декор остава неустойчив.
„ Ако вземем поради радиационния декор на Челябинск и че тук-там наподобява като Припят, няма нищо чудно, че са взели нашия град за Чернобил”, декларирали локални еколози пред уеб страницата „ Топнюзраша”. А предприемчивият китайски предприемач е получил присъда от 10 години затвор за машинация, оповестява „ Аргументы недели”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР