Предприемаме най-сериозни мерки за сигурността на военнослужещите. Това се посочва

...
Предприемаме най-сериозни мерки за сигурността на военнослужещите. Това се посочва
Коментари Харесай

Ето го загиналият у нас парашутист от Канада

Предприемаме най-сериозни ограничения за сигурността на военнослужещите. Това се показва в публично изказване на Командването на Сухопътните сили на Съединени американски щати в Европа за учението „ SWIFT RESPONSE 2019 ”.

" На 18 юни 2019 година един канадски парашутист е умрял, а други трима американски командоси са пострадали  по време на въздушен десант в региона на летище „ Чешнегирово “ на територията на Република България, до момента в който са взели участие в многонационалното обучение, ръководено от Командването на Сухопътните сили на Съединени американски щати в Европа ", излиза наяве от изказването.

Загиналият е подофицер Патрик Лабри от 2-ри полк на Кралската канадска конна артилерия.

В известието се споделя още,  че десантирането е било прекъснато незабавно, с цел да се окаже здравна помощ на потърпевшите. Всички ранени неотложно са били превозени до локални лечебни заведения, където на един от военнослужещите е установена гибелта, един е бил признат за спомагателни проучвания, а двама са получили здравна помощ и са били изписани.

„ Въпреки че ние подхващаме най-сериозни ограничения за сигурността на военнослужещите и се опитваме да понижим риска посредством интензивни тренировки и деликатно обмисляне, би трябвало да се проведат и такива в реалистична среда, с цел да създадем по този начин, че нашите сили да бъдат подготвени да реагират на всевъзможни рецесии. Изказваме нашите най-искрени съболезнования на фамилията на военнослужещия и неговото военно формирование “, написа още в изказването.

От Командването на Сухопътните сили на Съединени американски щати в Европа означават, че са спазени военните процедури по отношение на уведомяването на околните и роднините. Те напомнят, че „ SWIFT RESPONSE 2019 “ е обучение, планувано от Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа и провеждано от Силите за световен отговор на Съединени американски щати, за интервала от 11 до 24 юни 2019 година на териториите на България, Хърватска и Румъния.

То ще показва стратегическо потребление на въздушно-преносими сили с висока степен на подготвеност, наричани Global Response Force, провеждайки учения за преодоляване на основни позиции. Това дава опция за провеждането на взаимни подготовки за увеличение оперативната съгласуемост на въздушнопреносими формирования измежду съдружниците на НАТО.

Случаят се проверява от Военна окръжна прокуратура в Пловдив, от където на този стадий отхвърлят информация.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР