Предприемаческата фамилия Райман - втората най-богата в Германия, има дялово

...
Предприемаческата фамилия Райман - втората най-богата в Германия, има дялово
Коментари Харесай

Нацисткото минало на една от най-богатите фамилии в Германия

Предприемаческата фамилия Райман - втората най-богата в Германия, има дялово присъединяване в голям брой компании и стои зад огромен брой световноизвестни марки като " Calgon " или " Jacobs " кафе. Почти 80 години след края на Втората международна война семейство Райман се изправя очи в очи с нацисткото си минало. Според журналистическо следствие на вестник " Билд ам зонтаг " в заводите и в частната вила на Алберт Райман страши и Алберт Райман младши е било оказвано принуждение над служащи, извършващи насилствен труд по времето на нацизма. Двамата бизнесмени също така са били уверени националсоциалисти и антисемити и са извлекли огромни финансови изгоди от близостта си с режима.

Наследниците сами са поискали изясненост

Наследниците на династията Райман са натоварили самостоятелен историк със задачата да обясни ролята на тяхното семейство по времето на националсоциализма.

" Облекчени сме, че всичко излезе на бял свят ", споделят те.

Довереникът на фамилията и началник на холдинга JAB Петер Харф споделя пред вестник " Билд ам зонтаг ", че " Райман старши и Райман младши са имали сериозна виновност за случаите на тормоз и принуждение.

" По създание мястото им е било в пандиза ", споделя той.

Наетият историк Паул Еркер от университета в Мюнхен е дал преди няколко седмици на четирите деца и единия внук в фамилията промеждутъчен отчет за своите изследвания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР