Предприемачът Мирослав Хинков и съпругата му са пътували в самолета,

...
Предприемачът Мирослав Хинков и съпругата му са пътували в самолета,
Коментари Харесай

Бизнесмен бил в самолета, излетял без проверка от София

Предприемачът Мирослав Хинков и брачната половинка му са пътували в самолета, който е пуснат без инспекция на Летище София, заяви Дир.бг. И двамата имали лиценз за водач. Мирослав Хинков държи и летателна площадка "Драгановци " в Габрово.

"Полетът е дошъл от летателна площадка "Драгановци " и същия ден в 16:48 ч. е изхвърчал за Скиатос, Гърция. "Летище София " ЕАД води следствие по случая ", това признаха от аеропорта в публично известие.

Частен аероплан с петима души не бил тестван от граничната полиция на столичното летище. Самолетът е изхвърчал от Габрово с междинно кацане в София на път за Гърция, изясни основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.

Наземният оператор на полета на столичното летище не е уведомил гранична полиция, сподели шефът й Светлан Кичиков и добави, че това е сериозна неточност.

Летищните оператори и гранична полиция се събират на заседание в сряда. За грубото нарушаване към този момент има следствие.

"Въпросният аероплан е частен, дребен, с пет лица е бил на борда. Веднага са известени гръцките управляващи. Лицата са открити и са тествани. По тях няма нищо притеснително. Наземният оператор е позволил тази неточност като не е уведомил граничните управляващи. Може би в случай че беше огромен аероплан нямаше да се случат тези неща. Малките самолети подлежат на различен надзор и наземният оператор е позволил груба неточност ", сподели основен комисар Светлан Кичиков, шеф на Групово дело "Гранична полиция ".

Гранична инспекция все пал е била направена на територията на Гърция, като не са открити нарушавания.

Прокуратурата също е почнала следствие. Случаят не е неточност на Гранична полиция и не касае дейности на Министерство на вътрешните работи, разяснява основният секретар Младен Маринов.

До изясняване на събитията по случая така наречен рамп-агент е с лишен длъжностен пропуск и е отхвърлен от извършване на служебните отговорности, обясниха още от летището.

Припомняме, че абсурдът гръмна през днешния ден, откакто водачът на АБВ Румен Петков разгласи, че аероплан е минал без инспекция през граничните управляващи.

Информацията за предприемача Хинков е, че той е бизнесмен, съчетал пристрастеността към техническите изобретения и бизнеса. През 2013 година е разгласен за Изобретател на годината от патентното ведомство в категория "Машиностроене и строителство ". Фирмата му "Мехатроника " е основана по времето на социализма. Днес е едно сполучливо дружество, което осъществя продукцията си главно на интернационалните пазари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР