Предприемачът Илон Мъск обича да привлича вниманието. Тези дни успя

...
Предприемачът Илон Мъск обича да привлича вниманието. Тези дни успя
Коментари Харесай

Илон Мъск: Пирамидите са построени от извънземни

Предприемачът Илон Мъск обича да притегля вниманието. Тези дни съумя да го направи освен с обстоятелството, че в края на предходната седмица на Земята сполучливо се върнаха астронавтите, изхвърчали два месеца по-рано с ракета на неговата компания SpaceX, само че и с конспирациите в Туитър профила си. Той разгласява поредност туитове, в които споделя няколко обстоятелството за пирамидите в Египет.

Сред тях и коментар за най-високия издигнат от индивида обект в продължение на 3800 години история - Хеопсовата пирамида:  " Очевидно извънземните са построили пирамидите! ".

Дори изявлението да е било смешка, то привлече вниманието и на министъра на интернационалното съдействие на Египет Раня А. Ал Машат.  " Следя работата ви с удивление. Каня Вас и SpaceX да анализирате документите, показващи как са издигнати пирамидите, а също и да видите гробниците на строителите им. Господин Мъск, чакаме ви ", отговори му тя в Twitter.

Мъск не реагира непосредствено на поканата, само че след нея добави в профила си публикация на Би Би Си, описваща процеса на изграждане на Хеопсовата пирамида. В нея се споделя, че монументалната гробница е била издигната от към 4000 съществени строители, които са имали до 20 000 души помощници. Строежът е траял 20 години.

Мъск едва ли ще има време да посети Египет, защото кацането на капсулата е единствено началото на поредност значими планове за SpaceX, в това число довеждане докрай на най-мощната ракета и кораба Starship, заключават организациите.

И въпреки всичко коментарът му беше задоволителен да предизвика голям брой диспути в Twitter, в които се развиват най-различни теории за произхода на пирамидите. Една от тях е " компромисна " - че извънземни са помагали на хората с указания по какъв начин да ги построят. Историческите обстоятелства обаче не поддържат тези хрумвания.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР