Предприемачът Илон Мъск, който е ръководител на американските компании Tesla

...
Предприемачът Илон Мъск, който е ръководител на американските компании Tesla
Коментари Харесай

Мъск съобщи: Ще платя 11 млрд. долара данъци

Предприемачът Илон Мъск, който е началник на американските компании Tesla и SpaceX, ще заплати налози в размер на над 11 милиарда $ тази година. Това написа самият той на страницата си в Twitter.

" За тези, които се чудят: тази година ще платя над 11 милиарда $ налози ", написа предприемачът.

For those wondering, I will pay over $11 billion in taxes this year
— Elon Musk (@elonmusk) December 20, 2021 Мъск съобщи, че страда от синдрома на Аспергер и срина шеговита криптовалута
Милиардерът Илон Мъск, в ролята на водещ на сатиричната стратегия Saturday Night Live, съобщи, че има синдром на Аспергер, съобщи БГНЕС....
Прочети повече

Публикация на портала ProPublica от юни 2021 година на данни за размера на налога върху приходите, заплатен от американските милиардери, докара до апели за въвеждане на налог " благосъстояние " и беше обект на следствие от страна на Службата за вътрешни доходи на Съединени американски щати. Порталът, прочут със своите журналистически следствия, твърди, че данъкът върху приходите, заплатен от най-богатите американци сред 2014 и 2018 година, е бил единствено няколко % от общия растеж на благосъстоянието им, показва БГНЕС.

Състоянието на Мъск се е нараснало с 13,9 милиарда $ за пет години, а данъкът върху приходите му е 455 млн. $. Мъск е платил 3,27% налог върху сумата, с която е повишено положението му. Въпреки че няма правни искания към милиардера, публикуването на тази информация провокира необятен публичен отзив в Съединени американски щати.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР