Предприемач и иноватор – Илoн Мъск е една от най-вълнуващите

...
Предприемач и иноватор – Илoн Мъск е една от най-вълнуващите
Коментари Харесай

Великите компании са изградени върху велики продукти: 20 цитата от Илон Мъск

Предприемач и иноватор – Илoн Мъск е една от най-вълнуващите персони на нашето време, чиито фантазии и планове излизат отвън рамките на земята. Той се пробва да промени света към по-добро със своите новаторски хрумвания и инициативи. Ето за какво през днешния ден ви предлагаме да се насладите на някои от неговите най-вдъхновяващи изявления. 

***

Първата стъпка е да схванеш дали нещо е изпълнимо, тогава ще се появи и опцията. “

" Някои хора не харесват смяната, само че би трябвало да я приемеш, тъй като другата опция е неуспехът. “

„ Брандът е просто усещане, което след време стартира на дава отговор на действителността. Понякога това се случва по-рано или пък по-късно. Но то се отнася просто до груповото усещане към даден артикул. “

„ Великите компании са построени върху велики артикули. ”

„ Стартирането на компания е като печенето на торта. Трябва да имате всички артикули в вярното съответствие. ”

„ Провалът е наложителен. Ако не се проваляте, не създавате задоволително нововъведения. ”

„ Развиването на бизнес е също толкоз обвързвано с нововъведенията, устрема и решителността на хората, колкото и продуктът, който се предлага. ”

„ Всеки артикул, за който е нужно напътствие, е строшен. ”

„ Трябва да сте извънредно взискателни и да се стремите към основаването на допустимо най-хубавия артикул. Открийте какво не му е наред и го поправете. Търсете отрицателна рецензия, изключително от другари. ”

„ Ако сте съосновател и основен изпълнителен шеф, би трябвало да се занимавате с куп неприятни неща. Ако не изпълнявате дилемите си, компанията няма да успее. Никоя работа не е прекомерно мръсна. ”

„ Всички са прекомерно отрицателно настроени към поемането на опасности и гледат да усъвършенстват спасяването на личните си задници. ”

„ Мисля, че е неверно да се наемат много хора, които да свършат някаква комплицирана работа. Броят в никакъв случай няма да компенсира гения, когато става въпрос за намиране на верния отговор (двама невежи не са по-добри от един), а единствено ще забави напредъка и ще оскъпи осъществяването на задачата. ”

.„ Можеш да сложиш всички яйца в една кошница, само че единствено в случай че контролираш това, което се случва с нея. “

„ Не би трябвало да правиш нещата разнообразни, тъй като ти си друг. Това, което те би трябвало да бъдат е по-добри. “

„ Много рядко става въпрос за нещо малко, когато някой направи огромен теоретичен пробив. По-скоро доста неща събрани дружно, водят до тази огромна иновация. “

„ Упорството е жизненоважно. Не бива да се предавате, в случай че не сте принудени да го сторите. ”

„ Трябва да сте мощно стимулирани, с цел да накарате нещата да се случват. В противоположен случай просто си вгорчавате живота. ”

„ Първата стъпка е да установите, че нещо е допустимо. След това ще се появи и опцията. ”

„ Работете като неверен демон. Трябва да бачкате по 80-100 часа всяка седмица. Това усилва възможностите ви за триумф. Ако другите работят по 40, а вие по 100, даже да вършиме същото като тях, ще знаете, че ще постигнете триумф за 4 месеца, а те – за година. ”

„ Ако нещо е задоволително значимо, даже когато възможностите са по-малки трябва да го извършите. ”
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР