Предприели сме доста мерки във връзка с коронавируса, предложихме ги

...
Предприели сме доста мерки във връзка с коронавируса, предложихме ги
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив пред БЛИЦ TV: Борим се за хората, няма нужда от излишни геройства

Предприели сме много ограничения по отношение на ковид, предложихме ги на РЗИ, на Областния спешен щаб и на министъра на опазването на здравето. Чакаме да забележим кои от тях ще бъдат утвърдени и ще ги използван. Искам да подчертая, че всичко, което вършим, е с цел да запазим здравето на хората, сподели в изявление за организация БЛИЦ кметът на Пловдив Здравко Димитров.

На въпроса по какъв начин ще разяснява различията си с регионалния шеф, който разпореди магазините за облекла на основната преди седмица да проработят, кметът отговори, че няма драма.

"Пловдивчани надали в този миг ще тръгнат да купуват облекла, те употребяват основната за разходки. Към сегашния миг работят главно питателните магазини и аптеките, както и тези за перилни препарати и огромните хипермаркети и строителните магазини. Животът не може да спре ", сподели Димитров.

До 10 дни Пловдив ще има лаборатория за проучване на ковид, заяви още кметът, който е основател на тази нова и значима облага.

"Строителството стартира, лабораторията се построява в двора на Инфекциозна болница. Благодарение на предприемача Георги Гергов, който подари 300 000 лв., такава ще има. Лабораторията ще остане да действа и след пандемията.

Аз споделих и на депутатите-не е редно вторият по величина град да няма такава лаборатория. Това е обидно за плодивчани, ние не сме втора употреба хора ".

Кметът заяви още, че от време на време се доставят всички от медицинския личен състав с маски, гащеризони, ръкавици, ботуши и всичко належащо. Има дарения, общината заделя пари, следва да се преразгледа бюджетът. "Искам да благодаря на всички донори. В момента нямаме потребност от непотребни "геройства ".

Защото доста е елементарно да излезеш по медиите и да приказваш, а нищо да не си направил. Има хора, които са на първа линия - това са медиците, служителите на реда, общинските чиновници. Те няма по какъв начин да не са на първа линия-те ще посрещнат първата вълна ", сподели още Здравко Димитров.

На въпрос по какъв начин ще разяснява думите на ген. Венцислав Мутафчийски, че Пловдив не се оправя с ограниченията и че града го чакат неприятни дни, кметът отговори: "В Пловдив има най-вече формирани актове. Нормално е да има инфектирани, това е вторият по величина град. Правим всичко по силите си. Ние би трябвало да се подготвим за най-лошото, само че откровено се надявам, че ще ни подмине ".

Кметът счита, че ромския квартал "Столипиново " и махалите в града не е редно да бъдат затворени. Ако изолираме квартала и махалите, би трябвало да изолираме и Пловдив. Няма нещо по-различно от това да живееш в Пловдив или в регион Източен.

Вярно е, ромите са малко по-своеволни, само че там има непрекъснато полицейско наличие, съблюдават се разпоредбите, общинската компания "Чистота " чисти доста стремително там, за 5 дни 400 тона боклуци изнесохме, дезинфекцира се непрестанно. Не е належащо да насаждаме етническо напрежение.

Няма смисъл ромите да бъдат изолирани, това ненужно ще увеличи напрежението ", счита градоначалникът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР