Предпоставки за напрегната ситуация в Черно море. Американски боен кораб

...
Предпоставки за напрегната ситуация в Черно море. Американски боен кораб
Коментари Харесай

Американски боен кораб навлезе в Черно море

Предпоставки за напрегната обстановка в Черно море. Американски военен транспортен съд навлезе в Черно море, а от съветския флот към този момент го наблюдават изкъсо.

" Силите на Черноморския флот започнаха да наблюдават американския ескадрен миноносец с управляемо ракетно оръжие " Доналд Кук " незабавно след неговото влизане в акваторията на Черно море ", оповестиха от съветското Министерство на защитата.

Според известието американският транспортен съд е навлязъл в Черно море в 19:50 часа българско време в събота вечер. Руснаците даже акцентират, че дейностите му ще бъдат следени изкъсо от патрулния катер " Питливий ".

В Черно море " Доналд Кук " ще организира " интервенция по застраховане на сигурността в морето, по подсилване на стабилността и взаимната подготвеност с нашите съдружници от НАТО и сътрудниците в района ", се споделя в публично известие на Шестия флот на Съединени американски щати.

В текста се акцентира, че Съединени американски щати " ще продължат да оказват поддръжка на своите съдружници и сътрудници, общите ползи в района и стабилността в морето ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР