Предпоследният в испанската Ла Лига - Лас Палмас обърка сметките

...
Предпоследният в испанската Ла Лига - Лас Палмас обърка сметките
Коментари Харесай

Опашкар обърка плановете на Валенсия

Предпоследният в испанската Ла Лига - Лас Палмас обърка сметките на Валенсия, откакто записа първа победа от 7 мача насам. Възпитаниците на Пако Хемес се постановиха на "прилепите " с 2:1 като домакини в дуела от 20-ия кръг на Примера дивисион. Санти Мина откри резултата още в 5-ата минута, а Йонатан Виера изравни в 20-ата. В 53-ата пък Габриел бе изпъден, откакто получи два жълти картона един след различен. Първият бе поради непозволена игра с ръка в наказателното поле, като бе отсъдена и дузпа. Заради бурната си реакция обаче получи и втори жълт картон, с което остави отбора си с човек по-малко на терена. Джонатан Калери пък бе прецизен от "бялата точка ", трансформирайки се в воин за отбора си. Три минути преди края на постоянните 90 минути пък Рубен Везо напусна терена, откакто получи втори жълт картон за нарушаване.

Така Лас Палмас се измъкна от дъното в класирането и към този момент е 19-и с 4 точки. Валенсия остава 3-и с 40 точки, на 3 от Атлетико Мадрид, които по-рано през днешния ден стъпиха изкривено против Жирона (1:1) и отвори добра опция за "прилепите ". Валенсия обаче не съумя да се възползва от отворилата се опция.

Санти Мина откри резултата за гостите още в 5-ата минута. Начо центрира от корнер в наказателното поле, а 22-годишният нападател се извиси най-високо, с цел да засече топката и да я запрати право в мрежата на домакините.

В 20-ата минута Джонатан Калери засече центриране в наказателното поле и насочи топката паралелно на голлинията, където дебнеше Йонатан Виера, с цел да я мушне в мрежата за 1:1.

Лас Палмас поведе в резултата то дузпа в 53-ата минута. След центриране в наказателното поле Габриел си послужи с ръка в опита си да почисти. Това деяние не остана неусетно от основния рефер и той уточни "бялата точка ". Футболистът на Валенсия обаче реагира бурно на отсъждането и бе глобен с втори жълт, надлежно червен картон. Джонатан Калери пък не сгреши при осъществяването на 11-метровия удар и овенча отбора си с победа.

"Прилепите " бяха принудени да доиграват срещата не с 10, а с 9 индивида, откакто Рубен Везо бе изпъден в 87-ата минута. Той получи втори жълт картон за нарушаване против неприятелски състезател, откакто към този момент имаше един на сметката си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР