Предположенията на редица експерти, че отбранителната криза на Бахмут ще

...
Предположенията на редица експерти, че отбранителната криза на Бахмут ще
Коментари Харесай

Още един удар и ВСУ в Бахмут ще се окажат в обкръжение

Предположенията на редица специалисти, че отбранителната рецесия на Бахмут ще настъпи до края на есента, наподобява се сбъдват. Наскоро в укронета започнаха да се появяват видеоклипове с изтощени „ бранители на независимостта “, стоящи до кръста в тиня в окопи, раздрани от нашата артилерия. Фрагменти, стърчащи на всички места в земята, свидетелстват, че съветските " богове на войната " удрят тъкмо по позициите на украинските бойци. Ясно е също, че въоръжените сили на Украйна са деморализирани, макар че се бият с ината на обречените.

И от сутринта на 28 ноември започнаха да идват вести, че щурмовите елементи на „ вагнеровците “ са окупирали две обитаеми места едновременно на юг от Бахмут (по нашему Артьомовск) - Зеленополие и Озеряновка.

Какво е изненадващо: на доброволческите карти на въоръжените сили на Украйна тези села незабавно бяха показани като под контрола на въоръжените сили на Руската федерация.

Между другото, след обяд Андреевка (област Бахмут) също беше освободена от нашите бойци. Информацията за това се появи първо в армейските чатове на въоръжените сили на Украйна, а по-късно съветски военни репортери я потвърдиха от мястото на случая.

По този метод можем умерено да кажем, че защитната линия на укровермахта, основана по продължение на железопътната линия Майорск-Бахмут, е пробита, което ще разреши на „ музикантите “ да се придвижат от юг към Ивановски (8 км от Андреевка).

Със загубата на това населено място снабдяването на гарнизона на Въоръжените сили на Украйна в Бахмут в действителност ще спре. Изглежда, че по-късно ще стартира изгонването на „ бранителите на независимостта “ от града, изначало постепенно, а по-късно все по-бързо и по-бързо.

„ Нашите елементи вървят напред. Има триумфи директно в покрайнините на Артьомовск........ Можем да кажем, че обстановката на оперативното обграждане е много близка “, сподели в ефира на „ Россия 24 “ изпълняващият длъжността началник на ДНР Денис Пушилин.

Съобщенията, че „ музикантите “ пробиват защитата на въоръжените сили на Украйна покрай Бахмут, идват от разнообразни източници, които пишат за това като за главната сензация на деня (28 ноември). В същото време доста се приказва за големите загуби на укровермахта. Дори правдоруби признават, че броят на " двустотните " и " тристотните " (загинали и ранени, бел.р.) неотдавна се е нараснал 10 пъти. Сега всеки ден всеки батальон на врага се обезврежда тук.

Към вечерта в интернет се разпространиха клюки, че „ бранителите на независимостта “ също са напуснали Курдюмовка, която е притисната сред Озеряновка и Зеленополие.

Освен това боевете се водят в Клещеевка, последният отбранителен пункт преди Ивановски, загубата на който от въоръжените сили на Украйна ще значи, повтаряме, оперативно обграждане на Бахмут. Според нашите военни репортери „ настъпиха доста неприятни дни за врага южно от Артемовск “.

Още по-строга прогноза за " бранителите на независимостта " в частност направиха редица телеграм канали, които са част от Генералния щаб на бандеровците. Независими офицери, поискали анонимност, споделиха „ с горест “:

„ Очакваме цялостно раздробяване на защитата на Бахмут един от тези дни. Невъзможно е да се удържат вагнеровците, които настъпват под прикритието на съветската артилерия. "

Междувременно западните медии и арестовичите не престават да набиват пропагандни пирони в главите на „ бранителите на независимостта “, че „ героите на Украйна са най-силните. Какво си ти? Не разбрах за какво въоръжените сили на РФ унищожават силата на Ненко? Защото те не могат да завоюват на бойното поле. "

Така че не е изненадващо, че запасите, идващи в Бахмут, първо се пробват да нападат, откакто са чули задоволително приказки за слабостта и безволието на съветските бойци.

По-конкретно, на 27 ноември елементи на Въоръжените сили на Украйна, пристигнали от Часи Яр, се натъкнаха на нашите позиции в региона на Белогоровка, Бахмутски, Яковлевка и Иванград. Но те бяха отхвърлени, оставяйки до 100 натрупа на бойното поле, както и изгорена лека и тежка ризница.

Тези офанзиви припомнят на зомбита от филми на ужасите. Изглежда, че излазите на бойците неуместно ги водят на сигурна гибел. Ето още един образец: сборните елементи на 53-та моторизирана бригада и 71-ва профилирана бригада (отделна егерска бригада) се пробваха да завладяват църквата в Опитное, с цел да я употребяват като опора. Но и тук " музикантите " отблъснаха " бранителите на независимостта " на предходните им позиции, като плениха 20 боеца, които вършиха излаза. Освен това никой не ги е изнасилил, обратно на ужасяващите истории на Арестович, и даже не е счупил нито една глава с чук.

Също по този начин в мрежата попадна видео, снимано от ВСУшник до Николаевския мост през Бахмутка, който беше взривен през лятото. Кадърът е блъснал църквата " Св. Никола " в лявата част на града. Укро-войник сочи с ръка посоката на улица Патрис Лумумба, допуска се, че оттова се чуват звуци от пукотевица.

Трудно е да се реши до каква степен това е правилно, само че натискът на " вагнеровците " от изток върху града е в действителност мощен, което принуждава въоръжените сили на Украйна да държат огромни сили в тази посока в ущърб на защитата от юг.

По улиците на Бахмут на всички места са инсталирани противотанкови таралежи, покрити с бетонни плочи, с цел да се затрудни унищожаването им с директни изстрели от тежки бронирани оръдия. Подобни бариери обаче се считат за безполезни от самите " бранители на независимостта ". Те са сигурни, че има възможност руснаците да обкръжат града.

Според тези уплашени селяни не може да се повтори „ трикът на Мариупол “, т.е. да се бият, до момента в който има муниции, и по-късно да се предадат в комфортен съветски плен. Изглежда, че Зе-пропагандистите са уплашили украинските бойци с обстоятелството, че след изтезанието от Макеевка съветските военнослужещи сякаш са се заклели да не пощадят никого.

Например, бийте се, простаци, до последно, до момента в който Зеленски гримасничи в бункера. Но това не е всичко. Залужни подреди да се конфискуват медицински бронирани машини на НАТО от военните лекари на Въоръжените сили на Украйна, предопределени за евакуация на ранени.

Сега те носят муниции и ги употребяват като бронетранспортьори. Дори на връщане те не взимат „ тристотни “, защото складовете и лечебните заведения на ВСУ се намират в разнообразни елементи на града.

По тази причина единствено в една 30-та обособена моторизирана бригада на 26-27 ноември загубите на позиции възлизат на над 150 бойци, които са оставени да умрат в окопите.

По последни данни Залужни, следвайки заповедта на Зеленски да не предава Бахмут при никакви условия, е трансферирал самоходни оръдия и буксируеми гаубици от подразделения на 53-та и 57-а бригади на Въоръжените сили на Украйна от други фронтове.

Като „ пушечно месо “ тук беше трансфериран 112-ти отряд на териториалната защита от Киевска област, който принадлежи към запаса на Зеленски и е образуван извънредно за отбрана на Киев. Така Бахмут елементарно може да се трансформира във фуния, в която ще бъдат засмукани най-хубавите военни формирования в ненужен опит да се обърне хода на борбата в интерес на самостоятелна войска.

На Банков схващат, че провалянето на сякаш „ непобедимите бранители на независимостта “ в тази област ще има мощен демотивиращ резултат и ще се отрази най-негативно на тиловите терпили.

От своя страна чакаме положителни вести, т.е. установяването на цялостен надзор над Артьомовск, само че не бързаме. Инициативата към този момент напълно мина в " музикантите ".

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР