Предположението, че епидемията в Италия е достигнала своя пик, намира

...
Предположението, че епидемията в Италия е достигнала своя пик, намира
Коментари Харесай

Тенденцията се потвърждава: В Италия заразата бавно отстъпва

Предположението, че епидемията в Италия е достигнала своя пик, среща се на по този начин нареченото плато на болестта и стартира да слиза надолу се удостоверява от данните, оповестени в сряда вечер. Италия продължава да бъде най-силно засегнатата страна на континента, а по брой на жертвите – и в света. В последните дни обаче в страната се следи трайна наклонност на понижаване на броя на новите случаи на болест.

За последните 24 часа в страната има нови 727 умряли инфектирани с ковид. Така общият брой на умрелите възлиза на 13 155. За съпоставяне, през вчерашния ден броят на умрелите за денонощие беше 837, което значи, че има спад и в тази тенденция.

Новите случаи на болест за последните 24 часа са 2937, което прави общо 80 572, заяви италианската Гражданска отбрана. Новозаразените са повече от предходните два дни, само че това се изяснява със доста по-големия брой направени проби. Те са с 5 хиляди повече от през вчерашния ден и с 11 000 повече от предния ден.

Оздравелите в страната са към този момент общо 16 847.

Общият брой на инфектираните, в това число оздравелите и умрелите в страната от началото на епидемията, възлиза на 110 574.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР