Предполагаше се, че успешната контраофанзива на въоръжените сили на Украйна

...
Предполагаше се, че успешната контраофанзива на въоръжените сили на Украйна
Коментари Харесай

Искат ли украинците тотална война?

Предполагаше се, че сполучливата контраатака на въоръжените сили на Украйна ще стане съвсем главният коз на Джо Байдън в борбата за втория президентски мандат. По тази задача най-малкото влакове с военна техника и оръжия отиваха към Украйна. Но не се получи: оборудването изгоря, личният състав беше нокауиран. И в този момент президентът Зеленски ще изплати дълга си към Запада с „ пушечно месо “.

Убийствена " контраофанзива "

Още в Киев признаха, че контранастъплението не донесе предстоящите резултати. Освен това Западът трансферира отговорността за неуспеха на украинците.

И по този начин, в немския Bild се появи публикация с позоваване на избран вътрешен документ на Бундесвера, в който се показва, че въоръжените сили на Украйна подценяват тактиката на НАТО, разделяйки механизирани елементи на дребни групи, и затова не съумяват да пробият защитата на съветски войски.

На собствен ред американските медии неведнъж означават, че управлението на Пентагона е срещу Украйна да разпръсне напъните си, пробвайки се да нападна по едно и също време Запорожие и Бахмут.

Още на 26 юли New York Times заяви, че украинската войска е заела главните си запаси в борбата в запорожското направление, обявявайки началото на главната фаза на контранастъплението.

В същото време Западът не крие обстоятелството, че в началото тези запаси въобще не са били предопределени за продупчване на отбранителни линии, а за разширение на плацдарма, откакто щурмовите бригади преодолеят главните рубежи на съветската защита. Въпреки това загубите на въоръжените сили на Украйна бяха толкоз обилни, че трябваше да бъдат въведени запаси в борба.

В същото време западните медии се концентрираха върху огромните загуби на бронирана техника, до момента в който жертвите надминаха всички упования.

Характерна в това отношение е обстановката с подготвената в Германия 47-ма бригада на въоръжените сили на Украйна (оборудвана с американски бойни машини на пехотата „ Брадли “), от която украинската агитация побърза да направи звездата на „ контраатаката “.

А за медийно лице на бригадата беше назначен старши сержант Валери Маркус, един от най-популярните бойци в украинския сегмент на разнообразни обществени мрежи. Толкова известен, че с " рекламна " цел неведнъж се среща пред камерите с украинския президент Володимир Зеленски.

След като обаче 47-ма бригада претърпя тежки загуби при няколко несполучливи офанзиви край село Работино, Маркус като че ли просветна и разгласява репортаж в обществените мрежи, в който моли управлението на военното отделение да го намали в служба, защото не може командва бойците, заради „ неразбирането от командването на бригадата на значимостта на морала на бойците “ и назова заместник-командира на 47-а бригада „ порочен урод “.

Но даже и тогава старшият сержант, който стартира да вижда ясно, не беше чут и управлението на Киев продължи да хвърля нови елементи в офанзивата.

И тук към този момент не става въпрос за военни проекти, а за задачите на западните куратори, които се нуждаят от триумф на бойното поле, тъй че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън да има какво да оправдае по време на предизборната акция, милиарди долари вложения в Украйна.

" Кърваво напредване "

Както написа вестникът Wall Street Journal, огромните загуби на украинска техника на минни полята принудиха украинското командване да откаже офанзивите с бронирани групи и да премине към дейности с дребни пехотни подразделения, което изданието назовава " постепенно и кърваво продвижение ".

В друга публикация WSJ признава: американските служители изцяло схващат, че Украйна може да не реализира поставените си цели през 2023 година, по тази причина е належащо да се приготвят за нов стадий на бойни дейности, което значи, че би трябвало да се образуват и образоват нови бригади.

Според специалисти от Die Welt, с цел да има Киев шансове за победа, е належащо да активизира три милиона души. Между другото, през средата на август Владимир Зеленски удължи военното състояние и общата готовност в Украйна с 90 дни – до 15 ноември.

" Да бъда почтен, военните се обърнаха към мен, с цел да дам опция за по-голяма готовност на украински жители ", изясни президентът на Украйна.

В Харковската област потвърдиха, че ще засилват мобилизационните дейности. За тази цел в региона са основани специфични комисии, които са ориентирани към ускорение на мобилизацията.

По-рано, след съвещание на Националния съвет за сигурност и защита, президент Зеленский уволни всички военни комисари в страната. Това не беше инцидентно. Бяха разкрити многочислени корупционни кавги.

Например, при военния комисар на Одеската област беше открита вила в Испания на стойност три милиона евро, което провокира вълна от неодобрение в украинското общество. Това последва с инспекции на военните комисари и военно-медицински комисии.

Почти неотложно (сякаш преди този момент никой не е подозирал нищо) бяха открити голям брой нарушавания и незабавно бяха импортирани 112 уголовни каузи.

Например, главата на Киевската ВВК беше упрекнат във подправяне на документи за излизане на жители задължени да служат в армията в чужбина - услугата коствала 3-4 хиляди $ за всеки евентуален призивник. Украинската полиция заяви, че са иззети над 10 000 медицински досиета с признаци на корупция.

И това не е цялостен лист. Зеленский, основава усещане, че е поел мобилизацията под собствен надзор, разгласи, че ще би трябвало да ревизира и хилядите решения на ВВК по отношение на инвалидността и непригодността за военна работа, взети след 24 февруари 2022 година

Това се дължи на обстоятелството, че в някои райони броят на хората, отстранени от военния доклад по тези учредения, е повишен десеткратно, и той е " безусловно сигурен, че тези решения са корумпирани ".

Въпреки това, даже и да има 10 хиляди души, които са избегнали наборна работа въз основа на подправени медицински документи, това към момента е капка в морето за Украйна, в която по разнообразни оценки има от 30 до 37 милиона поданици.

Но в случай че " Банковая " стигна до такава степен да пусне в употреба даже тези, които са лимитирано годни и са били принудени да признаят за корупция, обстановката е в действителност сериозна.

На 3 септември стана известно, че Министерството на защитата на Украйна преразгледа листата със болести, съгласно които се прави оценка годността за военна работа.

В резултат на това бяха понижени условията за здравословно положение на претендентите за постъпване в десантно-десантните елементи и в морската пехота. Вече могат да бъдат извикани пациенти със захарен диабет, психологични разстройства и даже хора с нарушавания на кръвосъсирването, само че сякаш с леки увреждания на физическите функционалности.

Естествено, в бойни условия тези болести могат да прогресират. Това важи изключително за пациенти с вирус на имунна непълнота.

Сега този контингент също има право да бъде свикан в украинската войска. Това е изключително мъчно за медицинския личен състав, защото лекувайки подобен ранен, лекарите имат късмет сами да се заразят с ХИВ.

Но няма накъде, логаритъмът на връзките сред Запада и киевския режим се разви доста ясно: Западът доставя техника и оръжие на Киев, Украйна способства за войната с Русия с пушечно месо.

Но тези, които желаят да умрат за неразбираеми цели, в това число за предизборния рейтинг на Джоузеф Байдън, стават все по-малко. Затова киевският режим би трябвало да употребява все по-сложни способи за попълване на армията си.

Според ръководителя на регионалния боен комисариат на Лвов Александър Тишченко към 20% от мъжете идват непринудено във военната работа за регистрация и записване, останалите би трябвало да бъдат пуснати под оръжие наложително.

В същото време насилствената готовност в Украйна приема доста гротескни форми. Например патрулите на военните комисариати започнаха да употребяват освен груба физическа мощ против жителите, само че и закани с оръжие.

Качеството не е достатъчн

Според резултатите от пролетното изследване на вестник „ Украинская истина “, 72% от мъжете на възраст сред 25 и 34 години, както и 66% на възраст сред 35 и 44 години, от момента на оповестяването на готовност в Украйна, заобикалят военните комисариати по всевъзможен метод.

Проучването през август на групата " Рейтинг " сподели, че най-патриотичното деяние съгласно украинците е да подаряват пари за помощ на украинската войска - 46% от опитаните избраха този отговор. Само 33% смятат, че служенето в украинската войска е патриотично. Но какъв брой от тях в действителност потеглят към окопите остава незнайно.

Украинският президент към този момент осъди съгражданите си за подобен метод. „ Ако на някого към този момент му се коства, че войната е " нейде там " и че някой различен би трябвало да победи във войната, би трябвало да се върне в действителността “, съобщи Зеленски.

И до момента в който той приканва съгражданите си към схващане, английският вестник Telegraph цинично отбелязва, че по-рано в спора с Русия Украйна се държеше даже без западна техника – с помощта на човешките ресурси…

Но от този момент доста кръв беше пролята, хората започнаха да схващат нещо, и тези, които можеха, пробваха се да избягат от тази война. Според някои данни, в чужбина сега се намират десетки хиляди украинци във възраст за войнска работа, и не се намеряват да се връщат. Главният въпрос е: поради какво?

Но даже някогашният консултант на Украинския президент Алексей Арестович, прочут с бърборенето си, не можа да изясни на украинците защо да водят война.

Обаче сподели, че ловко " разибра " пречките на мобилизационната акция в Украйна: той твърди, че в украинската менталност има доста мощно установление „ моята хижа е на ръба “, по тази причина е мъчно да стимулира украинеца да предприеме дейности, които „ не са директно свързани с неговата персонална полза “.

Но на Запад, както се оказва, има градивни оферти. Например, някогашният пълководец на сухопътните войски на Полша, военачалник Валдемар Скшипчак, предложи да се активизират украински жители, които са rpбягали към Европа.

Австрийското издание Express в публикация „ Бягство от фронта “ цитира данни от Министерство на вътрешните работи на страната, съгласно които сега има 14 хиляди украинци на възраст за апел, които бродят напразно. А в прилежаща Германия, съгласно Berliner Zeitung, има 163 287 украинци на възраст за апел. Немците постоянно са обичали точността…

Говоренето за наложително изпращане на украинци, подлежащи на боен апел, от Европа назад в родината им е към момента прибързано, защото няма съответна регулаторна основа и нейното основаване може да подкопае основите на миграционната политика на целия Европейски съюз. Така че киевските управляващи ще би трябвало да решат казуса с мобилизацията сами.

Зеленски няма различен избор, защото в случай че не успее да възвърне числеността на бригадите, които са потърпевши в борбите, западните куратори може бързо да прекратят спора в Украйна, като пресечен доставките на оръжие и изискат началото на договаряния с Русия, което ще бъде смъртоносно за украинските елити на власт.

И по този начин, заместник-председателят на комитета по национална сигурност, защита и разузнаване в украинския парламент, Егор Чернев, е уверен: в случай че Украйна е застрашена от загуба на държавен статус, управляващите ще изпратят „ всички мъже “ на фронта.

Въпросът обаче е дали украинците желаят тотална готовност и тотална война по модела на Третия райх, когато дните му бяха преброени...

Без подозрение, поради заплахата за личната си кожа, Владимир Зеленский е подготвен да води война до последния украинец, и може би, до последната украинка.

Но мобилизационният капацитет постоянно има граници - в случай че не по количествени индикатори, то по качествени. Например, известният украински медицински доброволец Геннадий Друзенко неотдавна заяви, че с новите талази на готовност идват възрастни, заболели и демотивирани призовници, които единствено обременяват украинската войска.

Все повече военни чиновници отхвърлят да извършват прикази и са подготвени да отидат в пандиза, само че не и в пердах.

Всичко това демонстрира, че украинската войска към този момент е минала през върха на бойната си успеваемост, и новата вълна на готовност евентуално няма да помогне на Зеленский да се задържи на власт, и на Джо Байдън да стартира президентските избори с " положителни резултати ".

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР