Предполагам следите хода на преговорите между партньорите в управляващата коалиция.

...
Предполагам следите хода на преговорите между партньорите в управляващата коалиция.
Коментари Харесай

Възраждане към Радев: Предсрочни избори са задължителни, и то веднага

Предполагам следите хода на договарянията сред сътрудниците в ръководещата коалиция. През изтеклия интервал вие се позиционирахте като съпротива към властта. Следейки всички тези процеси по избора на държавно управление, по какъв начин преценявате шанса да се образува държавно управление, даже и да е по-добро от това сега? При крах на първия и втория мандат, вие подготвени ли сте да предложите вид за ръководство на страната?


С тези думи президентът Румен Радев посрещна представители на Политическа партия " Възраждане " на съвещания в президентската институция преди съставянето на държавно управление, съобщи кореспондент на БГНЕС. В консултациите участваха ръководителят и водач на партията Костадин Костадинов, Цончо Ганев, Петър Петров, Светослав Тодоров.

" Ние постоянно сме подготвени да предложим вид за ръководство на страната. Имаме подготвен състав на държавно управление, това приказваме от три години към този момент ", отговори му водачът на партията Костадин Костадинов. Конфигурацията в ръководещата коалиция сега е напълно обслужваща непознати посолства, въпреки това парламентарни избори в този миг са наложителни, само че и са наложителни. Безвремието, в което е попаднала нашата страна, убива България, безапелационен бе Костадинов.

Преди три години, когато бяхме тук, страната ни беше с 220 хиляди души по-голяма, а след още 3, страната ни ще падне под 6 млн. население. Този политически, олигархично-посланически модел не просто е нездравословен за страната, а и я убива. Ето за какво в тази обстановка изборите са наложителни, тъй като изходът от тази перманентна политическа рецесия е единствено с тотална смяна на този модел, добави Костадинов. Националният интерес изисква да има предварителни избори, за което сме скептични - сега страната се разделя на средновековен олигархичен модел 50:50, като някои се дават по съвместителство на Пеевски. Това не е народна власт и страна, а заличаване на територията ни, сподели още Костадинов.

Призовавам за по-умерен звук, този метод на говорене е характерен за парламентарната естрада, сподели Радев.

Костадинов добави, че самият президент Радев е отговорен за това положение на страната. " Защото предходната година беше погазен тежко най-демократичният ентусиазъм на българите - провеждането на референдума за запазването на лв. ", сподели водачът на " Възраждане ".

Това е безусловно погрешно, и ви приканвам да не надъхвате вашите последователи от трибуната на президентската институция. Аз се управлявам само от Конституцията, отвърна му Радев. Без решение на Народното събрание няма по какъв начин да се организира референдум, безапелационен бе Радев.

Това не са спекулации, тъй като когато едно решение е нелегално, имате избор да му наложите несъгласие, отвърна Костадинов. Очаквахме от вас решителни ограничения за отбрана на законността, сподели Костадинов.

Казах и по-рано, че не би трябвало да се погазват правата на хората, подписали референдума, вмъкна Радев.

Да, само че не свикахте референдума, отговори Костадинов.

Вие призовавате да се борим с беззаконието с ново безвластие, това няма по какъв начин да стане, отвърна Радев.

Има една остаряла максима, че когато правото се изроди, съпротивата е наложителна. Вие сте държавен глава, ние доста вярвахме във вас, към този момент не имаме вяра нито във вас, нито в Конституционен съд, сподели Костадинов.

Вярата си е ваш въпрос и ваш проблем, отвърна му Радев./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР