Предполагам, че тепърва ще се развива скандалът в Народния театър,

...
Предполагам, че тепърва ще се развива скандалът в Народния театър,
Коментари Харесай

Валери Йорданов, актьор: Вън политиката от театъра, вън намесата с корист в изкуството

Предполагам, че занапред ще се развива абсурдът в Народния спектакъл, само че първоначално още споделих, че този проблем би трябвало да се реши вътрешно. Това сподели в утринния блок " Добро утро, България “ на Радио " Фокус “ артистът Валери Йорданов. " В момента той се обърна от отсрещната страна, те се пробваха да го създадат политически, ориентиран против избрана партия. Тук няма устременост против партия, против идеология. Тук има дейности, ориентирани от моя страна персонално, против държание, което за мен е недопустимо. Основата при мен – аз не мога да разреша най-големият ни режисьор, който е национално благосъстояние, за трети следващ път политически да се опитат да го изтрият с гумичката. Няма да го позволи, а в случай че се случи и аз ще спра да се занимавам с актьорство “.

Всеки има своята позиция, изясни Йорданов. " Моите претекстове са следните: Първо, Александър Морфов аз съм видял в какви дупки са го вкарвали хора, на които не е комфортен. Морфов няма потребност от отбрана. Второ, той е страна и просто чака какво ще стане. Неговите спектакли са продадени за 2 година напред. Работи в целия свят, има интернационалните награди, които по принцип не се дават на чужденци. Политически несклоняем е, демократ е. Те го нападнаха на тематика, че със своя митинг бил дискриминирал. Аз започнах да го пазя, тъй като той няма да го направи. “

Индианците не са взимали скалпа на хората, които почитат макар тежките борби, които са водили, сподели артистът във връзка въпрос на водещата за какво си е обръснал косата, описа артистът. " Не съм търсил обръщение, това ми пристигна естествено. Аз съм подготвен обаче да стигнем до дъно, с цел да не загубим тази борба. Вън политиката от театъра, вън намесата с изгода в изкуството. Това желая да кажа, а по какъв начин ще свърши борбата, ще забележим “.

Надявам се някои позитивни неща да се случат след този конфликт, съобщи Йорданов. " Например, това че в Народния спектакъл се приказва, че са били вдигнати заплатите. Млад артист е толкоз изстрадал, колкото да оцелява и единствено това, което му трепти в душицата, го кара да се занимава с тази неповторимост. И сега не би трябвало да се настройват актьорите, че в Народния спектакъл са вдигнати заплатите и това да провокира злоба. Напротив, би трябвало да се вдигнат заплатите във всички театри. Надявам се да имаме задоволително мъдрост да отсеем кое ще е потребното от този конфликт. Обикновено положителните разбори стават след конфликт, нека да имаме сили и ум да създадем добър разбор на всичко “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР