Предполагам, че ако започне да се ерозира подкрепата на Путин,

...
Предполагам, че ако започне да се ерозира подкрепата на Путин,
Коментари Харесай

Калин Тодоров за ФАКТИ: Путин загуби моралната война

" Предполагам, че в случай че стартира да се ерозира поддръжката на Путин, тя ще тръгне от финансовия капитал и олигарсите, които значително са свързани със Запада ". Това сподели журналистът и публицист Калин Тодоров пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ

Той приказва по отношение на войната, която Кремъл води Украйна и мирното ѝ население.

Според него протичащото се в Украйна " не е волност вманиачен човек, а координирана акция на силите, които владеят Русия ".

" Той (б.р. Владимир Путин) явно се провали в агитационен проект ", сподели журналистът, като съгласно него съветският президент е реанимирал НАТО и е консолидирал Западния свят като цяло. " Моралната война Путин я загуби, това е напълно явно ".

Тодоров също по този начин заключи, че и блицкригът, в случай че Путин го е желал, не се е получил.

Писателят изрази мнение, че в случай че Путин е обкръжен от безспорна безкритичност към него, то той може би е почнал да има вяра в личната си агитация. " Живков в последните си години вярваше в личната си агитация. Вероятно и Путин е повярвал на личната си агитация, а точно, че в Украйна той няма да има проблем с локалното население. Той обаче се натъкна на доста по-сериозна опозиция, в сравнение с евентуално е предполагал и в сравнение с е очаквал. Оттук нататък е допустимо нещата да станат още по-дълбоки ", разяснява Тодоров, а по-късно добави, че Владимир Путин е имал доста повишени претенции към Запада, " с цел да получи малко ".

Журналистът счита, че е доста малко евентуално съветският президент да бъде свален от власт в Русия, а като най-постижимо в договарянията дефинира изискването на Русия Украйна да не става член на НАТО.

" В Русия международното публично мнение няма огромно значение, там не се интересуват от него ", сподели Калин Тодоров, изхождайки от това, че е бил няколко пъти в страната.

По отношение на глобите от страна на Запада към Русия, той съобщи следното:

" Тези наказания са в действителност съществени, те са в положение да разрушат руската стопанска система. Най-вече изгонването на съветските банки от системата SWIFT. Вече има съществено безотговорно отдръпване от съветските банки на пари, хората към този момент не имат вяра на съветската банкова система ".

" Китай доста ловко следи в профил обстановката и се възползва по методите, по които на тях им е забавно да го вършат. Възможно е Китай сега да подаде ръка на Русия, а на следващия ден да я задуши ", изрече наблюденията си журналистът за държанието на Китай в актуалната обстановка на военна експанзия на Русия по отношение на Украйна.

Той счита, че скоро е допустимо да забележим преустановяване на огъня. " Това, което евентуално най-вече плаши Путин и руснаците, е да не затънат надълбоко вътре в Украйна. Тази работа към този момент им се е случвала един път - в Афганистан, там се опариха грубо ", напомни Тодоров.

" Дългите партизански войни, които значат ужасно доста жертви и костват ужасно доста пари, те могат да извърнат съветското публично мнение. Ако Русия затъне, в случай че не може да реши спора в границите на няколко седмици, без значение по кой метод, тя ще затъне в Украйна и това затъване ще значи, че Путин не го чакат положителни дни в Русия ".

Целия диалог сред Лили Маринкова и Калин Тодоров можете да изгледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР