Предполагаемо нападение на група Сендеро луминосо остави най-малко 18 жертви

...
Предполагаемо нападение на група Сендеро луминосо остави най-малко 18 жертви
Коментари Харесай

Общо 18 мъже, жени и деца убити при терористично нападение в Перу

Предполагаемо нахлуване на група „ Сендеро луминосо " остави минимум 18 жертви в провинция Сатипо, департамент Хунин, в джунглата по долината на реките Апуримак, Ене и Мантаро, оповестява БГНЕС, базирайки се на информация от „ Дойче Веле “.
Според генералния пълководец на полицията Сезар Сервантес офанзивата е предизвикала гибелта на 10 мъже, шест дами и две деца в региона на питейни заведения и обществени домове покрай брега на река Ене - една от областите, доминирани от трафика на опиати.
 Почина румънска гражданка, ранена при терористичната офанзива в Лондон Почина румънска гражданка, ранена при терористичната офанзива в Лондон
Андреа Кристеа, 29-годишната румънка, която падна в река Темза при терористичната офанзива в Лондон от 22 март, е умряла. Това оповестиха...
Терористичната група работи в този регион от десетилетия, като действа като въоръжен бранител на производителите на кокаин в района . Кадри от сцената на нападението демонстрират гилзи и афиш с логото на Комунистическата партия на Перу и формалното име на „ Сендеро Луминосо “, в лагер посред джунглата. Плакатът приканва жителите да не гласоподават за претендента за президент Кейко Фухимори.
Групировката „ Сендеро Луминосо “, виновна за най-големия брой жертви по време на вътрешния спор в страната сред 1980 година и 2000 година, през последните десетилетия се трансформира до мафия за трафик на опиати и от години няма известни офанзиви против популацията. Тя е обект на един от хитовите романи на Артър Хейли - " Вечерните вести ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР