Предполагаемият организатор на атентата в Барселона, имам Абделбаки Ес Сати,

...
Предполагаемият организатор на атентата в Барселона, имам Абделбаки Ес Сати,
Коментари Харесай

Предполагаемият организатор на атентата в Барселона има роднини в Белгия

Предполагаемият уредник на атентата в Барселона, имам Абделбаки Ес Сати, има родственици в Белгия, твърди в днешния си брой в. „ Дерниер ер ”, базирайки се на полицейски източник. Според изданието, духовникът неведнъж пътувал до Белгия, като за финален път е бил на територията на кралството от януари до март 2016 година Напуснал е страната две седмици преди атентата в Брюксел на 22 март, при който починаха над 30 души, осведоми БГНЕС, представени от Народоосвободителна въстаническа армия.

Според вестника, в град Вилворде, покрай Брюксел, живеят фамилията и околните на имама. Той е живял в града с братовчед си. В материала се показва още, че по време на престоя си в Белгия, Ес Сати се опитвал да си откри работа в друга джамия, само че не съумял да потвърди, че няма престъпно досие. Преди това свещеникът прекарал четири години в испански затвор по обвиняване за трафик на опиати.

„ Дерниер ер ” написа още, че мъжът убеждавал редица младежи измежду мигрантите в Белгия да вземат участие във войната в Сирия. По тази причина администрацията на джамията в Диегем го класифицирала като коренен детайл.

Имамът почина при гърмежа в град Алканар през нощта на 16 против 17 август.

На 17 август терорист вряза автомобил в пешеходци на бул. „ Ла Рамбла “ в Барселона. По-късно представители на същата терористична клетка като нападателя се пробваха да извършат сходно нахлуване и в град Камбрилс, само че бяха убити от полицията. Жертви на двете офанзиви станаха общо 15 индивида, а 130 бяха ранени.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР