Предполагаемият извършител на атентата в супермаркет в Санкт Петербург, призна

...
Предполагаемият извършител на атентата в супермаркет в Санкт Петербург, призна
Коментари Харесай

Извършителят на атентата в Санкт Петербург е признал вината си

Предполагаемият причинител на атентата в супермаркет в Санкт Петербург, призна виновността си, заяви следствието, представено от ТАСС.

При разпитите обвиненият признал пред проверяващите, че е подготвил и направил закононарушението. Той споделил, че бил движен от "ненавист към уредниците и участниците в психически тренинги, които преди време посещавал ".

Руският Следствен комитет предяви обвиняване в осъществяване на терористичен акт на арестувания обвинен за гърмежа на 27 декември в магазин "Перекресток " в Санкт Петербург. По-късно градската правосъдна пресслужба заяви, че на 35-годишния обвинен Дмитрий Лукяненко е наложена мярка за неотклонение задържане под стража за период до 28 февруари 2018 година по дело за терористичен акт. Той съобщи, че ще апелира.

Според следствието Лукяненко бил регистриран в психиатрична клиника от 19-годишен, а съгласно осведомен източник, представен от Интерфакс, той бил член на "окултисткото националистическо придвижване "Нова епоха ", отбелязва Българска телеграфна агенция. При гърмежа в супермаркета в сряда пострадаха 18 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР