Предполагаеми автори на телефонни измами са наемали от името на

...
Предполагаеми автори на телефонни измами са наемали от името на
Коментари Харесай

Ало измамници с нова схема - представят се за свещеници

Предполагаеми създатели на телефонни измами са наемали от името на свещеници непознати за куриери, които трябвало да доставят парите от жертвата до уредниците, написа dnes.dir.bg. Това се е случило на два пъти, като и в двата случая закононарушенията са останали незавършени.
При първия обект на измамата е станала 85-годишна жена от село Стамболийски, която предала на чужд плик с близо 4 000 лв.. Мястото, където била осъществена измамата е до църквата в обитаемото място. Впоследствие се оказало, че този чужд е бил помолен от показал се по телефона за божи чиновник да вземе плика и да го съобщи в Хасково.  По пътя към града инструкцията била изменена след второ позвъняване - да върне парите на дамата. Тя обаче не била открита от наетия за пощальон 54-годишен гражданин на село Нова Надежда. Това го предиздвикало да се усъмни и той алармирал в РУ-Хасково. Малко по-късно на незабавния телефон се получило известие от гражданин на регионалния център, който декларирал, че излъганата била баба му, която дала спестяванията си сякаш за незабавна интервенция на непосредствен.
Подобна скица се разиграла и в Димитровградско. 59-годишен мъж от село Длъгнево също бил подведен от " духовник " на име Николай. Той го изпратил да вземе плик с пари от мъж от спирка в село Горно Брястово. За тях мнимият духовник му обяснил, че ще би трябвало да ги отнесе до Русе, защото парите били подаяние за деца в неравностойно състояние. И тук съобразителността на мъжа му подсказала, че е допустимо това да е машинация и алармирал в ръководството, където било открито, че в плика имало 4 000 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР