Предполагаема руска ракета удари поредна жилищна сграда в Украйна. За

...
Предполагаема руска ракета удари поредна жилищна сграда в Украйна. За
Коментари Харесай

Използва ли Украйна цивилните квартали като човешки щит?

Предполагаема съветска ракета удари поредна жилищна постройка в Украйна. За минути тя беше погълната от пламъци и пушек. При нападението са убити минимум четирима души, в това число възрастни хора. За депутата Алексей Гончаренко нещастието е следващият образец за евентуалните съветски военни закононарушения.

" Те просто удрят жилищни здания в тези региони. Това е гнет ", сподели украинският депутат.

Почти всеки квартал в множеството градове е станал милитаризиран, някои повече от други, което ги прави евентуални цели за съветските сили, които се пробват да унищожат украинската защита.

" Не съм податлив даже да предположа, че Украйна е виновна за цивилни жертви, тъй като Украйна се бори, с цел да отбрани страната си от агресор. Но колкото повече Украйна придвижва бойното поле в цивилните квартали, толкоз повече се усилва заплахата за цивилните ", разяснява професорът по интернационално право в университета Мидълсекс в Лондон Уилям Шабас.

Градовете в Украйна и цивилните региони се трансфораха в " заложници " на войната, където от ден на ден се разпростира битката сред руснаци, които желаят да завземат или управляват тези региони, и украинци, които се съпротивляват безотказно. Това трансформира спора в градска война, придружена повече от въздушни оръжия и бомбардировки, в сравнение с от обичайните борби. С съветските сили, ориентирани към градовете, украинците дадоха отговор, като укрепиха цивилни региони в отбрана на Киев, разположиха системи за противовъздушна защита, тежко въоръжение, бойци и доброволци за наблюдаване на анклави. Но, за жалост, цивилните жертви се усилват.

" Няма подозрение, че съветските сили стоят зад най-ужасяващите резултати на войната, която продължава втори месец ", написа " Вашингтон Поуст ". За това време те удариха учебни заведения, клиники, коли за спешна помощ, търговски центрове, електрически и водни уреди, леки коли. В Мариупол при хипотетичен съветски въздушен удар починаха доста хора, укриващи се в сърцето на града - театъра, където се вееше голям надпис " Деца ". Дни по-рано беше ударен родилен дом.

А деятели за правата на индивида разясниха, че страната на Володимир Зеленски законно може да държи виновна Русия отговорна за военни закононарушения. Миналата седмица администрацията на Байдън публично разгласи, че Москва е направила закононарушения против човечеството.

През последния месец публицисти от " Вашингтон Поуст " стават очевидци на украински противотанкови ракети, зенитни оръдия и бронетранспортьори, сложени наоколо до жилищни здания. Контролно-пропускателни пунктове с въоръжени мъже, барикади от чували с пясък и гуми, и кутии с коктейли " Молотов " са ситуирани по градските автомагистрали и жилищните улици, написа bgobair.

" Военната теория на страната, утвърдена от Народното събрание, планува правилото на цялостна защита ", съобщи съветникът на ръководителя на кабинета на украинския президент Володимир Зеленски - Алексей Арестович.

Това значи, че доброволците имат законните пълномощия да пазят домовете си. Освен това той твърди, че интернационалните филантропични закони или законите на войната не се ползват в този спор, тъй като " основната задача на " военната интервенция " на Путин е унищожаването на украинската нация ". Той сподели, че съветският президент неведнъж е отричал съществуването на Украйна като самостоятелна нация.

" Това, което се случва тук, е битка на хората за оцеляване пред екзистенциална опасност. Не можем да спрем нашите жители да пазят домовете, свободата и полезностите си ", добави Арестович.

" Ако желаете да отбраните града си, би трябвало да сте подготвени да се биете. Можем да спрем съветската войска отвън градовете. Но всички разбираме рисковете. Не можем да защитим градовете без опасности или цивилни жертви ", разяснява доброволецът Павло Казарин.

Той акцентира, че украинските сили вършат всичко допустимо, с цел да предотвратят Киев да не се трансформира в идващия Мариупол или Харков, градове, които бяха тежко бомбардирани и обсадени от съветски сили.

Друг специалист по интернационално право е безапелационен, че не може Украйна да употребява цивилните квартали като човешки щит. Като добавя, че не допуска това да се случва.

Офиси, домове или даже заведения за хранене в доста жилищни квартали в Киев са превърнати в бази, цялостни доброволци, които се борят против руснаците.

А украинските бойци и доброволци предизвестяват медиите да не вършат фотоси или видеа на контролно-пропускателните пунктове и оборудването, с цел да не издават местоположението им. Блогър от Украйна качи видео в TikTok на украински танк, както и друга военна техника, ситуирани в търговски център. По-късно молът беше опустошен при съветски удар, при който починаха осем души.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР