Предполага се, че болниците представляват безопасни места, от които извира

...
Предполага се, че болниците представляват безопасни места, от които извира
Коментари Харесай

Топ 10 на лекарските грешки

Предполага се, че лечебните заведения съставляват безвредни места, от които извира здравето. Тук следва пациентите да бъдат лекувани. За злощастие, от време на време точно тези болнични места ни изненадват неприятно. Хората вършат неточности. В това число и лекарите. Представяме ви лист от 10 лекарски неточности, от които ще потръпвате от смут:

10. Когато лекарите отстранен повече от плануваното

Представете си, че се събуждате след интервенция. Откривате, че и двата ви тестиса, както и пенисът, са отрязани. Това е казусът на Хършел Ролс, 67-годишен мъж, който се разсънва след интервенция, с цел да чуе заключението на лекарите. Те му споделят, че ракът е отхвърлен от пикочния му мехур, само че дружно с това са отстранени пенисът и тестисите му. Ролс не е осведомен, че нещата могат да стигнат чак до там и е гневен. Най-лошата вест идва по-късно. След проби за злокачествени кафези излиза наяве, че пенисът му не е обиден. Досещате ли се какво следва? Съд и обезщетение.

9. Погрешният бъбрек

Този случай с пациент от Минесота е от 2008 година. Той влиза в болница, с цел да му бъде отстранен един от бъбреците, защото е диагностициран с рак. Ден след интервенцията лекарите осъзнават, че са премахнали здравия бъбрек.

8. Погрешното око

Операциите на част от тялото, която е здрава, съставляват отвратителна лекарска неточност. Когато това се случи, а пациентът е дете, обстановката се трансформира в цялостен призрачен сън. Джеси Матлок е единствено на 4 години, когато става жертва на лекарска неточност. Момчето влиза в болница, с цел да му бъде направена промяна на едното око. Това е общоприета процедура. Проблемът изниква, когато лекарите объркват окото. Действието се развива в болница в Портланд, а лекарят вижда грешката едвам след края на интервенцията.

7. Погрешният пациент

Пациентите имат вяра, че лекарите и сестрите знаят какво вършат. Те им имат доверие. Кари Хигуера отива в Спешното в Аризона, когато е бременна, тъй като открива кървене. Тя не знае, че й следва да стане жертва на една от най-неприятните лекарски неточности в историята. Сестрата води Кари за рентгенова фотография. Пациентката се чуди дали в действителност това се постанова, откакто е бременна. Сестрата я твърди, че това е изискал лекарят. Следват фотоси на коремната област. Не след дълго Кари е привикана в лекарския кабинет, където й споделят, че е станала неточност. Просто по това време в Спешното има две пациентки на име Кари.

6. Хирургичен сувенир

Доналд Чърч е на 49 години. След интервенция поради туморно образувание през 2000 година, той изпитва прочут дискомфорт. В началото лекарите му споделят, че това е изцяло обикновено. Болката е обяснима. След месеци непресекваща болежка докторите откриват източника й. В тялото на Чърч е пропуснат 13-инчов медицински инструмент. Насрочена е интервенция и “сувенирът ” е отхвърлен. Пациентът получава обезщетение от 97 000 $ поради грешката на лекарите.

5. Погрешните органи

Някои лекарски неточности могат да доведат до доста основни и даже съдбовни последици. Такъв е казусът на Джесика Сантилан. Тук няма забравени принадлежности в тялото й. Вместо това, когато е на 17-годишна възраст, й вършат трансплантация на сърце и бели дробове, които не са подобаващи за нейната кръвна група. Сантилан е мексиканска имигрантка. Тя идва в Съединени американски щати за да открие лекуване за сърдечното си положение. Вместо това лекарите вършат неточност. Следва втора интервенция по трансплантиране. За страдание, Джесика умира поради затруднения, вследствие на направената неточност.

4. Прекалено доста зъби

Представете си следното – влизате в кабинета на зъболекаря и се оплаквате от лека болежка в зъба. Накрая оставате без нито един зъб. Това се случва на Кристофър Крист, 21-годишен юноша. Мястото е Индианаполис. Кристофър знае, че ще му бъдат извадени 3 зъба. Вместо това остава без нито един.

3. Недостатъчно количество анестезия

Повечето хора, които влизат в интервенция, са в безсъзнание и се разсънват, откакто всичко е завършило. Ерин Кук не е измежду тези образци. Тя става жертва на една от най-ужасяващите лекарски неточности. По време на интервенцията се разсънва и стартира да усеща безусловно всичко, което се случва. Тя обаче не е способна да каже на някого. Поради несъответстващото количество упойка, мускулите й са като парализирани. Въпреки това усеща всичко. Всеки прорез бива усетен. Няма по какъв начин да подаде сигнал на лекаря. Нито една част от тялото й не се подчинява, колкото и да се пробва. След интервенцията лекарите й изясняват, че уредите са се развалили и не са й доставяли нужното количество газ, който да притъпи болката. Оказва се, че единствено 5% от плануванаъа упойка е достигнала до тялото ѝ.

2. Погрешната тръба

Алиша Коулман е на 19-месечна възраст, когато постъпва в болница в Омаха. Получила е пристъп и родителите й я водят в здравоното заведение. Момичето е родено със стомашно-чревни нарушавания. Растейки, лекарите означават усъвършенстване на положението й. За смут на фамилията, по време на престоя в болничното заведение здравна сестра дава на Алиша лекарство, което забавя  храносмилането, което попада в хранопровода. Това предизвика сърдечен арест и пристъп. Над час лекарите се пробват да съживят Алиша, само че безрезултатно.

1. Да умреш от жажда… в болница!!!

Пациентите в болничното заведение чакат от престоя си там най-малко някакви основни улеснения. Например – вода! Кейн Горни е на 20 години, когато постъпва в болничното заведение в Лондон. Той става жертва на лекарска немарливост. Никой не се сеща да му даде даже чаша вода. Накрая младежът е заставен да повика полиция, както лежи в болничното си легло. Нито лекарите, нито медицинските сестри са обърнали внимание на молбите му да му бъде дадена вода. Горни почива ден след недоволството си. Причината – дехидратация.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР