Предпочитаме да плащаме в кеш закупени онлайн стоки.Около 60% от

...
Предпочитаме да плащаме в кеш закупени онлайн стоки.Около 60% от
Коментари Харесай

Предпочитаме да плащаме в кеш закупени онлайн стоки


Предпочитаме да плащаме в кеш закупени онлайн артикули.

Около 60% от хората, закупили стока онлайн, заплащат в брой на място, откакто я получат , уточни пред БНР Соня Спасова – шеф на Европейския потребителски център.

По думите й  хората не би трябвало да се тормозят от заплащането с кредитна или дебитна карта . Много от непознатите търговци оферират главно такова разплащане.

При него има спомагателни отбрани, сподели тя и даде образец –  ако не получим стоката, можем да създадем оборване на заплащането и парите ни ще бъдат възобновени. 

Директните преводи на пари е добре да се употребяват, единствено когато познаваме отсрещната страна , означи Спасова.

Опцията да платиш по-късно дадена стока, закупена онлайн, има и преимущества, и дефекти , разяснява още тя.

По думите й потребителят би трябвало да направи баланс и да реши дали стоката заслужава да бъде закупена по този метод.

Като един от минусите на това тя уточни, че  в случай че закъснеем с заплащането, може да ни бъдат наложени огромни лихви.

Подписва се контракт за един тип заем, означи Спасова и добави, че по този начин се намесва трета страна сред потребителя и търговеца, което в някои случаи може да сътвори спънки.
В последните месеци от ден на ден се приказва за тъмни модели при онлайн извършването на покупки , сподели Соня Спасова и изясни, че това са психотехники от рода на „ единствено през днешния ден “, „ последни 3 бройки “, „ купете незабавно “, „ понижение от 80-90% “, „ последни артикули “ и така нататък
„ Това приканва потребителите да закупят съответната стока, в противоположен случай ще изтърван нещо извънредно, което няма да се повтори.

Това е опит от страна на някои електронни търговци да влияят на душeвността на потребителя, с цел да могат да продават “.

Тя подсети, че постоянно, когато се пазари онлайн, е добре да се потърси най-малко още един уебсайт, с цел да се съпостави същата стока като цена и качество.

Трябва да ревизираме и самите търговци , безапелационна е Спасова.

„ На първо място, когато пазарим онлайн, би трябвало да сме сигурни, че отсрещната страна/фирма е същинска.

Трябва да се ревизира кой стои насреща – дали има компания, каква е тя, дали има контакти, дали има метод да се свържеш с търговеца “.

По думите й там би трябвало да са упоменати нашите права – право на връщане и претенция, както и алтернатива за всевъзможен тип разногласия, които могат да зародят.

Наличието на единствено един артикул в даден уебсайт е задоволителна алена лампа за съответния търговец , счита шефът на Европейския потребителски център и уточни, че са получили сигнали за такива случаи.

Соня Спасова изясни и  новите мобилните портфейли  – това са приложения за телефони, посредством които можем да съхраним дебитна,

и по-късно можем да го използваме посредством телефона, без да имаме различен притежател. Според нея това е сигурен и комфортен метод за заплащане.

Потребителите би трябвало да поставим старания, с цел да защитим данните и парите си, като метод за това е да се зададе многофакторна отбрана на този портфейл, акцентира тя.

Относно анулацията на полети и неспазени права на пасажери във връзка със зачестилите стачки по европейски летища.

Спасова уточни, че  недоволствата от такива проблеми съставляват към 1/3 от жалбите всяка година в Центъра . Важно е да се наблюдават уеб страниците на самолетната компания и летището преди пътешестване, поучава тя.

По думите й в случай че полетът бъде отсрочен, може да бъде препоръчано връщане на пари или премаршрутиране.

тогава компанията дължи и отплата, в случай че информацията за стачката е подадена доста скоро преди полета, добави още шефът на Европейския потребителски център.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР