Предпазните маски, правила за социална дистанция и новите начини за

...
Предпазните маски, правила за социална дистанция и новите начини за
Коментари Харесай

Маските, социалната дистанция и новите начини за здрависване бяха в центъра на днешния Европейски съвет

Предпазните маски, правила за обществена отдалеченост и новите способи за ръкостискане бяха в центъра на днешния Европейски съвет в Брюксел , съобщи Асошиейтед прес.

Германският канцлер Ангела Меркел , която нормално е извънредно сериозна на сходни срещи, се развесели, когато видя, че защитната маска на българския министър председател Бойко Борисов се смъкнала по-ниско от нужното. В привиден потрес и смут, Меркел уточни носа на Борисов, подаващ се над маската му, с което тя искаше да покаже, че българският водач е нарушил разпоредбите за битка с COVID-19.

Други водачи изпробваха другите разновидности за привет с почукване на лакти, а люксембургският министър председател Ксавие Бетел едвам не стартира двубой с лакти.
Зад сърдечното държание на европейските водачи се криеше повода за събирането им онлайн в Брюксел, а не посредством видеоконференция: Въпросите, с които се сблъскват те, са от такова историческо значение и са причина за такива разделения, че има потребност да се гледат очи в очи, до момента в който ги разискват.

Откакто Европа бе ударена от пандемията от ковид , Европейският съюз записва невиждано стесняване на стопанската система си с 8,3 % тази година. Близо 135 хиляди европейски жители починаха от вируса, отбелязва Асошиейтед прес.

За да бъдат преодолени последствията от пандемията, европейските водачи разискват основаването на оздравителен фонд от 750 милиарда евро. Всеки от двадесет и седемте водачи на страни членки на Европейски Съюз дойде в Брюксел със своите претенции и затова двата дни на Европейския съвет може да се окажат незадоволителни за превъзмогване на различията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР