Предпазна маска и телефон – това може да е всичко

...
Предпазна маска и телефон – това може да е всичко
Коментари Харесай

Райфайзенбанк отчита 20% ръст на плащанията с дигитални портфейли

Предпазна маска и телефон – това може да е всичко належащо, което да вземете с вас, в случай че тръгвате на обиколка за коледни дарове. Все повече българи избират да заплащат за разнообразни артикули и услуги единствено посредством мобилното си устройство, поради лесната регистрация на цифров портфейл, удобството при заплащане и сигурността на преводите.

20% растеж на заплащанията с цифрови портфейли регистрира Райфайзенбанк през месец октомври тази година. Банката предложи първа на българския пазар мобилни заплащания за всички свои картодържатели и за операционни системи Android и iOS.

„ Технологиите разнообразяват по все по-вълнуващ метод всекидневието ни и понижават напрежението от извършването на покупки, като по този метод ни разрешават да се фокусираме върху стойностните неща в живота.

Или с други думи, до момента в който плащаме цифрово и безконтактно, можем да усещаме света към себе си действително. Все повече хора одобряват за всекидневие нововъведенията в банкирането и непрекъснато се възползват от преимуществата им “, споделя Мариела Атанасова, Директор „ Индивидуално банкиране “ в Райфайзенбанк.

Над 22 хиляди са към този момент дейните клиенти на Райфайзенбанк, които употребяват цифровите портфейли RaiPay (за смарт телефони с операционна система Android) и Apple Pay (за iOS). Регистрацията е извънредно лесна в няколко стъпки – след евакуиране на безплатното приложение, в него се записват една или повече карти, а заплащането става единствено с приближаване на телефона до ПОС терминала. За улеснение и повече сигурност преводите се наблюдават на екрана.


Въпреки че най-възрастният консуматор е на цели 95 година, цифровите портфейли са желани най-вече от младежите във възрастовата група 24-45 година (64%). Те правят оценка непрестанните усъвършенствания по приложението RaiPay. До края на годината ще бъде налична опцията за удостоверение на онлайн заплащане с пръстов отпечатък, както и за превод по карта, който се реализира за няколко секунди.

Всеки четвърти от клиентите на Райфайзенбанк, които употребяват цифрови портфейли, прави по над 20 преводи на месец. Заради удобството хората заплащат с RaiPay от ежедневни дребни разноски, в това число за кафе, до по-големи сметки за дарове, техника или обзавеждане за дома.

Най-често заплащанията се вършат в супермаркети за ежедневни покупки (41%). Моловете в огромните градове, както и бензиностанциите и аптеките в цялата страна са измежду другите нормални места за заплащане с цифров портфейл.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР