Предоставянето на услугата Домашен социален патронаж се реализира вече изцяло

...
Предоставянето на услугата Домашен социален патронаж се реализира вече изцяло
Коментари Харесай

Община Троян вече реализира изцяло предоставянето на социалната услуга Домашен социален патронаж

Предоставянето на услугата Домашен обществен патронаж се осъществя към този момент напълно от Община Троян, оповестяват от администрацията.

До момента приготвянето на храна се е правило от външен реализатор.

В община Асеновград се подкрепят над 1 600 нуждаещи се

Във връзка с ефикасното потребление на човешкия и веществен запас, реализирането на надзор върху качеството на приготвяната храна и разширение обсега на даване на услугата, активността се прави към този момент от Общината. Поради нараствания интерес потенциалът е повишен на 260 консуматори.

Материалната база, която се употребява за подготвяне на храната, е кухнята на Дом за остарели хора в село Добродан. За използването на услугата потребителите заплащат месечна такса, половината от която се поема от бюджета на Общината.

Домашен обществен патронаж може да се употребява от лица в пенсионна възраст, с трайно понижена продуктивност, военноинвалиди или военнопострадали. Услугата включва, с изключение на приготвянето и доставка на храна, и здравно наблюдаване, обществено включване, поддържане на персонална хигиена и хигиена на населяваните пространства, съдействия за доставяне с помощни средства, битови услуги и други, които все още се дават посредством план "Патронажна грижа в Община Троян ", финансиран по Оперативна стратегия "Развитие на човешките запаси ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР