Предоставянето на приоритетен достъп на САЩ до ваксина Sanofi срещу

...
Предоставянето на приоритетен достъп на САЩ до ваксина Sanofi срещу
Коментари Харесай

Война за ваксини: Франция не приема САЩ първи да получат ваксина с финансов претекст

Предоставянето на предпочитан достъп на Съединени американски щати до ваксина Sanofi против новия ковид би било " недопустимо ", съобщи френски министър, оповестява " Блумбърг ".

" За нас би било недопустимо да има фаворизиран достъп за тази или онази страна под претекст, който би бил финансов предлог ", разяснява Агнес Пание-Рунашер в изявление в четвъртък по радиото Sud.

Съединени американски щати евентуално ще бъде преди всичко , в случай че Sanofi успее да създаде ваксина, защото страната е първата, която финансира проучванията на френската компания , съобщи основният изпълнителен шеф Пол Хъдсън тази седмица.

Коментарите на Хъдсън подчертаха споровете , пред които са изправени многонационални компании и държавни управления в конкуренцията за създаване на ваксина против Covid-19. Повече от 140 международни водачи и специалисти подписаха отворено писмо , пуснато от UNAIDS и Oxfam в четвъртък, в което приканват за " национална ваксина ", както и за лекувания, които ще бъдат налични бързо за всички гратис.

" Никой не би трябвало да бъде изтласкван на опашката за ваксини поради мястото, където живеят или какво печели ", съобщи президентът на Южна Африка Кирил Рамафоса.

Защитниците на здравето предизвестяват, че конкуренцията може да изостави страни, които не могат да си разрешат защитни дози , като ги направи уязвими към всеобщи жертви и стопански провал на фона на признаци, че някои страни предпочитано ще се заемат със своето население.

Доставките на пробна ваксина от Университета в Оксфорд ще бъдат с приоритет за Англия преди други елементи на света , сподели предишния месец Паскал Сорио, изпълнителен шеф на AstraZeneca Plc, които ще създават имунизацията.

Попитан потелевизия BFM дали Съединени американски щати ще бъде преди всичко за ваксина Sanofi, Оливие Богило, ръководителят на Sanofi France , отговори: " Не, не го удостоверявам. Очевидно е, че в случай че Sanofi открие лекарство, ваксина против Covid-19 и в случай че е дейно, то ще бъде налично за всички . "

Sanofi си партнира с американския съперник GlaxoSmithKline Plc по план подсилен от Съединени американски щати и споделя, че може да създаде 600 милиона дози годишно.

Производството на имунизацията на Sanofi в Съединени американски щати ще отиде основно на този пазар , до момента в който потенциалът на други места ще обхване Европа и останалия свят , се споделя в известие, изпратено по имейл след публикацията на " Блумбърг ".

Производителят на медикаменти води " доста градивни диалози " с френското и немското държавно управление и институциите на Европейския съюз .

Пание-Рунашер разяснява, че незабавно се е свързала със Sanofi след изявлението на Хъдсън, а локалният началник на компанията удостовери, че имунизацията ще бъде налична за всички страни, в това число Франция, изключително тъй като компанията има индустриален потенциал там .
 Съединени американски щати може да получи френска коронавирусна ваксина преди всички в Европа и света
Съединени американски щати може да получи френска коронавирусна ваксина преди всички в Европа и света

Защото заплащат първи милиони за проучвания, по-късно е Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР