Предоставянето на пълноправно членство на Украйна в Европейския съюз ще

...
Предоставянето на пълноправно членство на Украйна в Европейския съюз ще
Коментари Харесай

Bloomberg: ЕС може да се разпадне, ако приеме Украйна, Северна Македония и Албания

Предоставянето на пълноправно участие на Украйна в Европейския съюз ще сътвори доста нови проблеми за Съюза, написа Bloomberg.

„ Европейски Съюз, който в никакъв случай не е бил модел на положително ръководство, може да се провали и даже да се разпадне “, написа колумнистът Андреас Клут, добавяйки, че предизвестието се отнася и за приемането на Молдова, Грузия, Албания, Северна Македония и други страни.
Според него бързането да се причисли към тях е неприятна концепция.

„ Икономиката, правосъдната система и другите институции на тези страни не са подготвени за присъединение към Европейски Съюз. „ Това е неразумно “, твърди създателят на обявата.

Клот също по този начин показва объркващата и тромава система на ръководство на съюза.
„ Нарастващият брой институции и комисари, вавилонският безпорядък от езици, обичаи и национални ползи са най-малкият проблем. „ Остарелите контракти на Европейски Съюз не дават отговор на действителността “.
Освен това, както означи той, Европейски Съюз няма механизъм за изключване на членове.

Така присъединението лишава години или десетилетия, през които страните кандидатки би трябвало да одобряват всички закони на съюза, само че откакто влязат, Брюксел няма да може да ги изключи, заключава изданието.

Украинският президент Володимир Зеленски подписа молбата си за присъединение към Европейски Съюз на 28 февруари, а през май Европейската комисия получи запълнен въпросник от Киев за започване на договаряния. Според ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, комисията в този момент приготвя експертно мнение за страните членки на съюза.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР